Mesajul zilei

18/06/2017 - GÂNDURILE CELUI RĂU SUNT ÎMPOTRIVA NOASTRĂ

”Cel rău face la planuri împotriva celui neprihănit şi scrâşneşte din dinţi împotriva lui”

Psalmi 37.12

Ceea ce gândește cel rău despre fiii lui Dumnezeu este totdeauna lucrul cel mai prost, căci, până la urmă, diavolul ce îl face pe om să-L disprețuiască pe Cel Preaînalt, îl face să ne urască și pe noi. Este chiar posibil ca acest fel de om să spună că este creștin, dar să nu aibă niciun respect pentru Cuvântul cel Sfânt. Este bine să iei în serios această avertizare a Domnului, căci El știe de toate și vede totul. Sfatul său este fim înţelepţi ca şerpii şi fără răutate ca porumbeii (Matei 10.16).

Când cineva se convertește, începe să trăiască prin credință (Habacuc 2.4; Galateni 3.11).  Însă, de o pierde, devine mai rău decât cei răi. Mulți nu renunță la biserică, ci la Domnul. Ei cred că, aflându-se în casa Tatălui, vor fi mântuiți în Ziua de apoi; astfel, continuă să facă totul greșit. Avertizările biblice nu-i ating, iar ei ajung să-și bată joc atât de poruncile sfinte, cît și de cei care le păzesc.

Nu trebuie să fim prieteni cu cei care se comportă astfel. Când suntem în legătură cu ei, trebuie să fim atenți și să nu pierdem prilejul de a le atrage atenția asupra pericolului. În plus, trebuie să fim puternici și să nu cedăm la amenințările sale, căci, astfel, unii dintre ei ar putea fi azvârliți în focul cel veșnic spre care se îndreaptă cu pași mari.                                                                                                                                 Mereu există cel rău în lucrarea Domnului și, din nefericire, reaua sa mărturie reușește să-i ducă pe mulți în rătăcire. Însă, după cum știm că cineva a semănat neghina, cât și faptul de a nu o smulge pentru ca paguba să nu fie mai mare, tot așa trebuie să-l tolerăm pentru ca ceilalți să nu se rătăcească și ei (Matei 13.24-30, 36-43).

Lucrarea sfântă trebuie făcută cu înțelepciune, fiindcă întregul infern luptă pentru a ne lua din mâinile lui Dumnezeu pentru a ne împiedica de a avea o misiune roditoare. Însă, vrăjmașul va reuși aceasta numai dacă nesocotim cuvintele lui Isus, care ne-a asigurat că ușile infernului nu vor birui Biserica lui Hristos (Matei 16.18). Astfel, putem înainta cu încredere, știind că izbânda este a noastră.

Biblia ne spune că orice armă făurită împotriva noastră va fi fără putere (Isaia 54.17). Așa stând lucrurile, nu avem de ce să ne temem. Când ți se va vorbi despre atacuri concepute împotriva vieții, familiei sau apostoliei tale, nu da nici cea mai mică importanță, căci Domnul Însuși a afirmat că vom avea de luptat în bătălii, dar, în Numele Său, vom fi învingători (Ioan 16.33).  

Izbânda creștinului a fost obținută cu sângele lui Isus. Așadar, fratele meu, nici acum, folosindu-se de un vrăjmaș, Satana nu va reuși să te învingă. Fii puternic și mergi cu capul sus pentru a-L sluji pe Dumnezeu cu bucurie. Astfel, nu vei suferi niciun rău!                                                                                            

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!