Mesajul zilei

19/06/2017 - FII GRABNIC CÂND CERI AJUTOR

”Vino degrabă în ajutorul meu, Doamne, Mântuirea mea!”

Psalmi 38.22

Să nu iei în râs nimic din ceea ce ți se întâmplă rău, căci este lucrarea vrăjmașului, care vrea să-ți înfăptuiască rele în viață. Hoţul nu vine decât să fure, să junghie şi să prăpădească (Ioan 10.10a). El este nemilos și este hotărât să facă astfel încât să suferi acum și în vecii vecilor. Mulți se înșeală atunci când sunt aidoma copilului fricos, care se bagă sub pătură și crede că astfel lighioana nu-l va găsi. Ori, diavolul este adevărat și îți dă mereu târcoale pentru a căuta un punct slab pe unde să te atace (1 Petru 5.8). Dacă a început deja să lucreze împotriva ta, aceasta este pentru că a găsit o portiță deschisă.

Fratele meu, Domnul este singurul care te poate ajuta. El fiind neprihănit, sfânt și drept, nu există nimic care să-L împiedice în a-l înfrunta pe vrăjmaș. În plus, pentru faptul de a fi milostiv, Tatăl ceresc nu este împotriva omului, chiar de acesta este stăpânit de păcat. Cel Atotputernic știe că, odată decăzut, omul a rămas în mâinile vrăjmașului și, dacă El nu ar interveni, diavolul ar izbândi. Astfel, vrerea Domnului este de a izbăvi de înșelăciunile celui rău fața și chipul Său. De fapt, cine Îl strigă pe Dumnezeu va primi sprijinul Său, căci El nu va permite ca răul să continue să-l distrugă pe cel care Îi cere ajutorul. Cel Preaînalt știe că Satana, cu limba sa, este capabil de a ispiti oamenii pentru a-i folosi în modul cel mai josnic. Atunci, când cineva asuprit se roagă după ajutorul Cerurilor, Cel Atotputernic începe să lucreze și îl izbăvește.   

Ajutorul sfânt trebuie cerut grabnic, căci, a spera că furtuna va trece de la sine, îi va fi pe plac diavolului. Acesta, când reușește să intre în viața unui om, nu se uită niciodată la el cu îndurare, fiindcă bunătatea, milostenia, compasiunea și dragostea sunt prerogative sfinte, și nu ale printului întunericului. Dacă omul îi permite, cel rău – ce este nemilos, viclean și malefic – va acționa cu o asemenea rapiditate încât acesta din urmă nici nu va avea timp să ceară ajutor.

Dacă și Domnul trebuie să Se grăbească, darămite noi! De la o simplă durere, de exemplu, și până la un mare pericol, cel mai bine de făcut este de a reacționa cât mai repede. Dacă ai păcătuit, nu întârzia în a cere iertare. De ești încolțit de o ispită, strigă degrabă după izbăvire și scoateți acel lucru din minte. Dacă a intervenit vreo boală, aceasta este pentru că ai fost atins de cel rău. Așadar, grăbește-te și cere Celui Preaînalt să te ajute.

Dumnezeu este singurul ce ne poate da mântuirea, iar cel mai bine este ca aceasta să fie cu adevărat dorința Sa. Astfel, caută cât de repede ajutorul sfânt și nu înceta niciodată să crezi în Cuvânt, fiindcă, în El, Cel Preaînalt îți arată rezolvarea problemei, pe lângă faptul că te avertizează asupra intențiilor malefice. Domnul este Dumnezeul mântuirii tale, iar de Îi ceri, El îți va veni degrabă în ajutor.  

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!