Mesajul zilei

21/06/2017 - HOTĂRÂRE ÎNȚELEAPTĂ

”Pentru ce să mă tem în zilele nenorocirii, când mă înconjoară nelegiuirea potrivnicilor mei? ”

Psalmi 49.5

În viața noastră de zi cu zi, luăm multe hotărâri – iar cel mai adesea fără a consulta Cuvântul lui Dumnezeu. Când hotărâm după mintea noastră, putem greși de multe ori, numai că, dinaintea vreunei cauze, mai bine este să nu te duci cu o șansă de 50%, ci cu una de 100%. Cine hotărăște potrivit ceea ce Domnul spune nu se va căi niciodată de alegerile făcute și, cu timpul, va vedea că atitudinea sa a fost justă.  

După cum am văzut în versetul de mai sus, psalmistul a hotărât să nu-i fie teamă. Această atitudine trebuie să fie luată și de noi, căci, chiar și când greutățile apar, trebuie să rămânem de neclintit, ceea ce ne va împiedica să eșuăm.

De zile rele vom avea parte mai devreme sau mai târziu. Însă, de suntem pregătiți potrivit spuselor Domnului, aceste neplăceri nu ne vor cauza nicio pagubă. Pe de altă parte, dacă sufletul ne este cuprins de frică, nota de plată ne va fi cu siguranță mare. Ori, Cel Preaînalt  nu a dat niciunuia dintre fiii Săi duhul fricii, ci cel al puterii (Luca 10.19). Așadar, de lași ca ranchiuna să-ți pătrundă în inimă este ca și cum ai spune că nu-L vei mai sluji pe Tatăl.

Sunt oameni care, slabi fiind și lăsându-se manipulați de vrăjmaș, ne dau târcoale pentru a ne ataca. Unii ne invidiază, iar alții chiar ne admiră. Capcanele ne împresoară într-adevăr din toate părțile și cu toată viclenia lui Satana, care ne dă mereu târcoale (1 Petru 5.8). Când el își dă seama că cineva este sensibil la elogii – sau reacționează la plăcerile carnale sau orice altă ispită – se ivește la momentul oportun cu o propunere, iar robul lui Dumnezeu alunecă în prăpastie.

Fii cu băgare de seamă pentru a nu te lăsa mânat de stăpânitorul înșelăciunilor! Taina de a te apăra împotriva sa este de a nu te lăsa intimidat. Dacă ceva te face să-ți fie teamă că într-o bună zi vei putea cădea pradă ispitei, du-te înaintea Celui Atotputernic și te roagă, mărturisește-I ceea ce simți și cere-I să-ți scoată din tine această slăbiciune, căci, mai devreme sau mai tărziu, inamicul va veni la tine cu o propunere de nerefuzat. Fă totul să rămâi în picioare înaintea Celui Preaînalt, fiindcă numai cei de neclintit în credință vor reuși să reziste ispitelor, și, până la urmă, își vor mântui sufletul. Însă, cine va păcatui, lăsându-se amăgit de ispitele lumești, se va căi amarnic, căci va fi poate prea târziu și nu va mai primi răsplata mântuirii.                                                                                                                            

Nu este bine să uiți de sfaturile sfinte, căci prin viața ta trebuie să-L preaslăvești pe Domnul. Astfel, prin faptul de a citi ceea ce Biblia spune despre preacurvie sau alte păcate, nu ceda în niciun chip. Fii curajos, acționând cu sinceritate în toate cele, fără a face vreun pact cu diavolul, fiindcă este mai bine să fii smerit în viață decât să-ți vinzi sufletul vrăjmașului (Matei 16.26). Crede că nicio ispită peste puterile tale nu-ți este îngăduită (1 Corinteni 10.13) și rabdă în continuare. Astfel, vei fi răsplătit întru veșnicie!      

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu tine!