Mesajul zilei

22/06/2017 - DOUĂ ATITUDINI IMPORTANTE

”Cine aduce mulţumiri ca jertfă, acela Mă proslăveşte, şi celui ce veghează asupra căii lui, aceluia îi voi arăta mântuirea lui Dumnezeu.”

Psalmi 50.23

 În fiecare clipă și la fiecare pas pe care-l facem, luăm anumite atitudini. Hotărâm să ne uităm într-o parte sau alta, să facem un lucru sau altul, să ne ducem într-un anumit loc etc. Însă, hotărârile cele mai înțelepte pe care le putem și trebuie să le luăm mereu – dar, din nefericire, aproape nu le înfăptuim niciodată – sunt cele de a aduce mulțumiri ca jertfă Domnului și de a veghea asupra căii noastre.

 A aduce mulțumiri ca jertfă – Este mai mult decât să faci o lungă rugăciune; înseamnă să faci ceva ce vine din inimă, cu încărcătură duhovnicească, care are loc când ne zbatem să intrăm în prezența lui Dumnezeu sau vine în mod firesc, fără niciun efort din partea noastră. În plus, nu înseamnă să spui apoi doar un simplu ”mulțumesc mult”, ”slavă lui Dumnezeu”, ci să realizezi ceva care să te coste.

În mulțumirea ca jertfă, ne arătăm Celui Preaînalt gratitudinea pentru ceea ce ne-a fost dat. În aceste momente, ne gândim la ceea ce ne-a afectat gândurile și trebuie să reflectăm asupra propunerilor ce nu ar fi fost bune dacă le-am fi acceptat. Suntem recunoscători lui Dumnezeu deoarece, în situații ca acestea, El a folosit miraculos pe cineva care nici nu știa de fapt că ne avertizează sau vreun sfat ce ne-a vorbit inimii. Așadar, recunoscători, Îl proslăvim.

Ca și oricare altă lucrare  pe care o realizăm, în mulțumirea ca jertfă, scopul trebuie să fie proslăvirea Domnului din toată inima. Astfel, slăvirea noastră este primită. Dar, atenție, trebuie să ne bazăm pe ajutorul Sfântului Duh pentru ca slava să fie, de fapt, un sacrificiu, căci numai așa el va proslăvi pe Dumnezeul nostru.                                                                                                                               

 A veghea asupra căii noastre – Cel Preaînalt nu dorește să fim precum animalele, ce trăiesc pentru a se hrăni și a se reproduce, neavând o minte rațională ca noi. Dumnezeu ne cere să fim diferiți, făcând din El ceea ce El este: Domnul vieții noastre. Își veghează cu succes calea omul care se lasă călăuzit de ceea ce spune Cuvântul sfânt, bucurându-L astfel, pe Dumnezeu.

Celor înțelepți și smeriți, Tatăl le va da mântuirea Sa. Dar oare cine sunt aceștia? Cei care își croiesc viața potrivit ceea ce este scris în Cuvântul lui Dumnezeu. Acestor oameni li se va revela ceea ce a fost cuprins în planul de înviere a Celui Preaînalt. Dipotrivă, nimic nu va fi arătat celor care nu dau atenția cuvenită învățămintelor sfinte și iau hotărâri conform ceea ce li se pare că ar fi bine. Ei trec prin viață fără să înțeleagă ceea ce înseamnă mântuirea, fără să se căiască vreodată de ceea ce fac, nesocotind legile permise sfinților lui Dumnezeu.

Fratele meu, nu-l lăsa pe vrăjmaș să te amăgească ! Respectă aceste două feluri de a te purta și vei avea izbândă! Merită din plin să fii veghetor și realizator al lucrării celei sfinte!   

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!