Mesajul zilei

23/06/2017 - IMPORTANȚA NUMELUI ȘI PUTERII

”Scapă-mă, Dumnezeule, prin Numele Tău şi fă-mi dreptate prin puterea Ta”

Psalmi 54.1

Când David a descoperit ceea ce Numele lui Dumnezeu poate face pentru el, a strigat după cea mai mare dintre toate binecuvântările – mântuirea. Cine află cât de mult acest Nume poate să-l ajute, de este folosit cu credință, devine degrabă biruitor în bătălii. Până la urmă, Numele Domnului face ca ființele celor trei lumi să-și plece genunchiul dinaintea domniei Sale (Filipeni 2.9-11).

Mântuirea este cea mai bună și cea mai mare dintre binecuvântări, căci nu numai ne mântuiește sufletul, ci ne salvează și din chinurile plăcerilor sexuale. Fără aceasta, vom continua să fim robi ai păcatului, deși având credință. Nu există nimic mai înjositor în viață decât să pretinzi că ești în Dumnezeu, dar să trăiești mânat de nelegiuire. Mântuirea, aflându-ne în mijlocul unei generații corupte, mincinoase și rele, ne dă demnitate și-l împiedică pe diavol să-și pună mâinile murdare pe noi și munca noastră. În plus, aceasta ne dă onoare și renume, atât în prezența lui Dumnezeu, cât și în cea a oamenilor. Cel care o are trăiește fără de griji și are un loc sigur și binecuvântat întru veșnicie.

Sufletul tuturor oamenilor presimte pericolul veșnic ce-l cuprinde. Astfel, fără a cunoaște Scripturile, omul începe să practice ritualuri, credințe și să creeze anumite lucruri, pe care le consideră necesare, pentru a obține, după moarte, un loc de pace și siguranță. Cu toate acestea, realizările noastre, rugăciunile și dorințele noastre, oricât de bine intenționate ar fi, nu vor reuși niciodată să ne refacă sufletul. Numai harul mântuirii, pe care Dumnezeul nostru ni-l dă fără de plată în Hristos, are puterea de a face asta.

Când înțelegem facultatea de a fi mântuiți de păcat, de moartea veșnică și de puterea lui Satana, nu suntem doar mântuiți, ci primim și puterea lui Dumnezeu ce începe să sălășluiască în noi prin mijlocirea botezului în Sfântul Duh. Așadar, rugându-ne, mișcăm Cerurile și pământul, făcând această putere să lucreze în favoarea noastră. Orice creștin îndeplinește condițiile pentru a deveni un învingător, aceasta fiind doar o chestiune de încredere în ceea ce Cuvântul promite.     

De folosim Numele lui Isus cu credință, Dumnezeu face dreptate. Rugăciunile noastre sunt, așadar, auzite prin folosirea puterii Sale. Privilegiile noastre în Hristos sunt adevărate și nu trebuie risipite. Avem mai multă putere la dispoziția noastră decât vrăjmașul are pentru a ne ataca (1 Ioan 4.4). În orice situație potrivnică, nu te teme și nici nu dispera, ci folosește autoritatea Numelui lui Isus și lasă puterea Celui Preaînalt să lucreze în beneficiul tău. Ce mari realizări va face Domnul pentru tine!  

Cu Numele lui Isus, vei reuși mântuirea de păcate și rezolvarea problemelor, iar prin mijlocirea puterii lui Dumnezeu se va face dreptate. Așadar, nu-ți risipi aceste puteri!

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!