Mesajul zilei

24/06/2017 - OARE CE MAI AȘTEPȚI?

”Vrăjmaşii mei dau înapoi în ziua când Te strig: ştiu că Dumnezeu este de partea mea”

Psalmi 56.9

Credința ne este dată pentru a birui în luptele ce sunt pornite împotriva noastră. Așadar, fratele meu, contează câtuși de puțin problema pe care o ai, fiindcă credința – siguranța ce-ți pătrunde în inimă prin Cuvântul lui Dumnezeu – este tot ceea ce ai nevoie pentru a lupta și izbândi.

Ești special și numele tău este scris în Ceruri! Este necesar acum să-ți descoperi drepturile ce ți-au fost date în Hristos, și care sunt pecetluite în veșnicul Cuvânt al lui Dumnezeu, fiindcă, de vor fi realizate, îți vor aduce tot ceea ce ai nevoie pentru a-ți îndeplini misiunea.

Fii atent la acest fapt: așa cum Isus ne-a învățat în pilda talanților (Matei 25.14-30), cine primește un lucru din partea lui Dumnezeu are responsabilitatea de a-l folosi și de a I-l înapoia Lui înzecit. Ori, cum nu se va face nicio schimbare în legea Domnului, această revelație pe care Învățătorul ne-a dat-o trebuie să fie luată în serios chiar și astăzi.

A folosi cu întârziere puterea cea sfântă este o capcană. Așadar, fratele meu, nu trebuie să aștepți așa numita ”vreme a Domnului”, fiindcă, această perioadă în care Dumnezeu lucrează deplin în mijlocul tău și în favoarea ta a început când Hristos a murit și a înviat din morți. Din momentul în care El Și-a trimis Duhul peste cei 120 de frați în Ierusalim (Faptele Apostolilor 1.15), lucrarea Sa a început să se manifeste. Acum ți-a venit și ție rândul să faci ceva.

Mântuirea nu este o joacă teologică, ci realitatea cea mai palpabilă din toate vremurile. Așadar, nu-l lăsa pe vrăjmaș să atenteze la viața ta și să ți-o pierzi. Pune-l pe fugă, căci înfrângerea este străină de cel care este în Dumnezeu. Satana nu poate birui lucrarea Domnului și nici pe cel care este în El.

De fapt, vrăjmașul trebuie să dea înapoi. În orice moment în care ești fără băgare de seamă și nu folosești puterea sfântă ce ți-a fost dată, lucrătorii din infern se vor apropia de tine. Pe de altă parte, de te vei ridica în Numele Domnului și-ți vei folosi puterile, toți acești nelegiuiți vor fugi de tine. Haide! Fii puternic, viteaz și afirmă-ți credința, căci puterea Celui Preaînalt așteaptă acest ordin pentru a lucra. Această pace trebuie să-ți pătrundă în suflet, fiindcă Cel Atotputernic nu vine în ajutorul celor lași, care, astfel, vor cunoaște cea de-a doua moarte.

Zilele noastre sunt la fel cu cele ale lui Ilie, David, Avraam și alții care L-au slujit pe Dumnezeu, nepermițând ca vrăjmașul să-i facă de râs ; de aceea, sunt numiți eroi ai credinței. Oare și tu vei permite să te cheme drept erou al credinței sau al nereușitei? Să nu care cumva să-ți dorești acest ultim cuvânt în viață!      

Domnul nu va mai fi cu tine numai dacă viața îți este în păcat. Cu El, poți orice (Filipeni 4.13) –  chiar și să te lupți cu o escadrilă și s-o biruiești. De fapt, bunul Nume al Domnului îți aparține și poate fi folosit acum împotriva tuturor forțelor răului, ce ți se vor supune. Așadar, dragă prietene, lucrează întru slava lui Dumnezeu, iar El te va răsplăti pentru biruință, și nu pentru înfrângere.  

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!