Mesajul zilei

27/06/2017 - FII DUPĂ CUM DOMNUL A ÎNTOCMIT

”Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul prin bine”

Romani 12.21

O hotărâre simplă, dar importantă, este aceea de a accepta că răul este adevărat. A crede că diavolul nu-ți dă târcoale, răcnind ca un leu ce încearcă să te prindă (1 Pedru 5.8), înseamnă că te lași ispitit și vei cădea în păcat. Dacă cineva îți oferă ceva ușor este mai prudent să nu-i acorzi nicio atenție. Bine este să vezi în asta un atac al vrăjmașului ce trebuie nimicit în Numele lui Isus. De este necesar, nu mai sta de vorbă cu acea persoană. În fine, de nu este posibil să o eviți, trebuie să stai neclintit în Cuvânt.

O atenție în plus pe care o daí colegului de muncă, prietenului, vecinului, unei rude sau oricărei alte persoane poate deveni o capcană. Gândește-te în felul următor: ce oare din ceea ce vorbești sau simți față de această conduită poate fi împărtășit soțului ? De există vreo reținere, termină totul imediat și nu te mai întâlni cu acea persoană, căci, de fapt, este posibil să fi avut vreun interes nepotrivit pentru ea. Nu lăsa ca răul să-ți stăpânească viața.

Ispita pe care o lași să ți se cuibărească în minte va pune stăpânire pe tine. Totul începe printr-o privire nevinovată, dar de rea credință, ce poate trezi în tine o dorință necurată. Fugi de lucrarea răului! Hainele să-ţi fie albe în orice vreme (Eclesiastul 9.8). Nici tu și nici oricine altcineva nu are voie să păcătuiască. Nelegiuirea îți va distruge visele, îți va șterge numele din Cer, îți va întrista zilele și vei deveni un răufăcător în infern. Mereu a existat cineva care să fie slab și să cedeze vrăjmașului, fără să scape astfel de rușine și de pedeapsa ce însoțește greșeala. Oare vrei să fii următoarea victimă ?

Când permiți ca ispita să te biruiască, totul în viață începe să dea greș. Așadar, misiunea ta este de a birui răul, de aceea, nu îngenunchia dinaintea celui rău, dinaintea patimilor sau plăcerilor erotice. Fii puternic, îngenunchează înaintea Domnului și mărturisește cât de departe ai ajuns. Scoate-ți imediat din inimă semințele pe care diavolul le-a plantat. A fi ispitit nu înseamnă că ai greșit, dar, de vei continua să-l lași pe vrăjmaș să-și facă lăcaș în inima ta, vei cădea și durerea ta va fi mare. De Îi vei cere, Domnul te va ierta și te va izbăvi imediat. Fii înțelept și scapă de vicleșugurile lui Satana. Folosește binele pentru a birui. Pentru asta, Duhul Domnului te-a însoțit și sunt oameni puși de Domnul să se roage pentru tine. Să știi că Dumnezeu îți oferă iertarea; așadar, de te vei căi și vei lua hotărârea dreaptă, întunecimea păcatului se va împrăștia și vindecarea ta va încolţi repede (Isaia 58.8).  

Domnul trebuie slăvit în toate cele cât trăiești. Cum binecuvântarea ta este mare, diavolul te ademenește cu scuze și propuneri. Rabdă și vorbește imediat cu Domnul, iar El te va izbăvi. Fii acel om neprihănit pe care El l-a slăvit.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!