Mesajul zilei

03/07/2017 - NU-ȚI PIERDE RĂSPLATA

”Dacă lucrarea zidită de cineva pe temelia aceea rămâne în picioare, el va primi o răsplată”

1 Corinteni 3.14

Toate lucrările pe care le facem vor fi încercate și, de aceea, este bine să fim vigilenți. În Ziua cea Mare, nu va conta cât de mari lucruri a făcut cineva pentru Domnul, ci felul lucrării și materia folosită pentru realizarea ei. A-l lăsa pe vrăjmaș să te înșele, făcându-te să crezi numai în importanța rezultatelor, îți va dovedi că tot ceea ce ai făcut a fost în zadar, fiindcă scopurile nu scuză mijloacele.

Domnul este sfânt, după cum și robii Săi trebuie să fie ca El (1 Petru 1.16), astfel încât dă-ți silința pentru a nu folosi nicio unealtă a celui rău în înfăptuirea lucrării lui Dumnezeu. Aceasta trebuie făcută potrivit modelului lăsat de Isus, care a spus că o face după cum a auzit de la Tatăl Său (Ioan 15.15). Având în vedere că Învățătorul a arătat modul corect de a îndeplini poruncile sfinte, niciun lucrător nu are scuză pentru a nu fi știut cum să le împlinească. Lucrarea Domnului trebuie să fie realizată potrivit sfaturilor obținute prin citirea Bibliei și prin ascultarea propovăduirii Cuvântului lui Dumnezeu (2 Timotei 3.16,17).

Nu este greșit ca omul să-și dorească lucrurile lumești, însă numai după ce a fost mai întâi în căutarea Împărăției lui Dumnezeu și neprihănirii Lui (Matei 6.33). Robul lui Dumnezeu nu trebuie niciodată să se încurce cu treburile vieții (2 Timotei 2.4). Cu cinste și credincioșenie față de Cuvânt, înfăptuim lucrări, care, trecute prin foc, vor rezista. Așadar, cele ce au fost realizate cu minciuni și alte unelte diavolești vor fi mistuite. De asemenea, orice lucrare făcută cu ușurință nu va rezista marii încercări.

Odată ce suntem conștienți de faptul că faptele noastre vor fi încercate de focul lui Dumnezeu, la ce folosește oare să lucrezi în zadar sau să te lași pradă înșelăciunii? Domnul, ce este drept, nu va permite ca robii Lui să folosească în slujba sfântă ceva ce provine de la vrăjmaș. Fratele meu, cine se lasă stăpânit de aparențe va cădea pradă ispitei. Nu fă ceva numai pentru a nu arăta prost în ochii celorlalți sau pentru a fi aplaudat, căci asta este înșelăciune, iar omul ce folosește acest vicleșug se silește în zadar.

Dacă lucrările noastre vor fi mistuite, vom suferi o mare pagubă. După cum omul cinstit care nu vrea să aibă probleme cu justiția nu folosește bani falși, tot așa robul lui Dumnezeu trebuie să-și dea silința pentru a nu suferi nicio pierdere în Ziua încercării. Este mai bine să fi făcut mai puțin, dar să treacă proba, decât să fi făcut mult doar ca să-ți vezi mai apoi munca irosită. Nu folosi resurse false, ci fă lucrarea cu uneltele neprihănirii (Efeseni 6.10-18).

Dumnezeu te-a ridicat pentru a fi bucuria Lui. Așadar, bucură-L în Ziua cea Mare. Celui Preaînalt I-a făcut plăcere să-l cheme pe Saul pentru a fi primul rege al Israelului, însă, când acesta s-a abătut de la calea cea bună, plăcerea Domnului s-a transformat în părere de rău. Rugăciunea mea este pentru ca nimic asemănător să-ți fie scris în viață. Spune acum: Amin!      

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!