Mesajul zilei

04/07/2017 - SĂ NU AVEȚI LEGĂTURI CU CEI NECURAȚI

”V-am scris în epistola mea să n-aveţi nicio legătură cu curvarii”

1 Corinteni 5.9

Nimeni nu preacurvește din întâmplare. Omul ce a căzut în păcat a fost biruit de vrăjmaș. Cine preacurvește s-a îndepărtat de Dumnezeu și va continua așa până ce nu se va căi cu adevărat și nu-și va mărturisi păcatul ca să primească iertarea Domnului. În caz contrar, va rămâne pentru totdeauna sub pedeapsa cea veșnică. Preacurvia în toate formele ei, este o izbândă a diavolului în viața celui care se dedă la așa ceva.

Cuvântul ne atrage atenția că Satana ne dă târcoale ca un leu și încearcă să ne înghită (1 Petru 5.8), iar pentru a-și atinge scopurile ne trimite tot felul de ispite. În cazul în care omul nu le rabdă, acesta va porunci demonilor să pună stăpânire pe viața sa. Sub influența lui Satana, omul își împietrește inima și nu mai vede nimic greșit de-și dedă trupul plăcerii. Însă, adevărul este că această plăcere este o formă prin care diavolul pune stăpânire pe acea viață. Cine cade pradă oricărui păcat devine robul acelei nelegiuiri și, mai departe, al celui rău.

Demonii se folosesc și profită de acele vieți ce se supun lucrărilor lor. Am văzut sfinți ai lui Dumnezeu devenind robii celor mai rele duhuri. Ca robi ai răului, nu mai au voință proprie, își pierd puterea, verticalitatea și cred că este normal ceea ce fac. Diavolul este un stăpân rău, căci îi tratează pe cei care îl urmează ca adevărați robi pentru a-și realiza cele mai perfide dorințe.

Cel mai trist este de a ști că acești oameni nu numai că-și vor întina propriul trup, ci vor trece și prin cea de-a doua moarte. Ca propovăduitori ai împăcării lui Dumnezeu cu oamenii, trebuie să ne dăm silința, dăruindu-ne Domnului, să reflectăm la Cuvântul Său, pentru a primi călăuzire în ajutorarea celor rătăciți. Cu harul sfânt, vom avea puterea de a-i duce la izbăvire pe acei nefericiți ce au căzut în capcanele întinse de Satana.

Cu toții, fii ai lui Dumnezeu, trebuie să învățăm ca hainele să ne fie curate în orice vreme (Eclesiastul 9.8). Cel rău nu încetează de a ne da târcoale și, de aceea, de vede că suntem întinați de păcat, ne va pătrunde în viață. Așadar, nu putem să-i dăm niciun prilej de a ne deveni stăpân. Firea lui este rea și, în consecință, va face un infern din viața celui ce-l sălășluiește. Drept este să nu cedezi ispitelor.           

Cuvântul lui Dumnezeu este limpede : să nu ai nicio legătură cu curvarii (1 Corinteni 5.9-11). În cazul în care ai vreo legătură cu cineva ce se află în această situație, te vei afla în afara legii, iar viața ta nu va mai fi aceeași. Poți să-i aduci la cunoștință planul lui Dumnezeu și să intervii împreună cu Tatăl pentru ca acest om să se întoarcă la Calea cea dreaptă, dar să nu te asociezi niciodată cu el, fiindcă diavolul îi este stăpân. El va putea fi folosit de vrăjmaș pentru a-ți pricinui vreun rău groaznic. Cine păzește Cuvântul arată că-L iubește pe Domnul (Ioan 14.21).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!