Mesajul zilei

06/07/2017 - PRIMIND ȘI DÂND MAI DEPARTE ÎNVĂȚĂTURILE

”Căci am primit de la Domnul ce v-am învăţat, şi anume că Domnul Isus, în noaptea în care a fost vândut, a luat o pâine.”

1 Corinteni 11.23

Isus continuă să aducă revelații alor Săi, ce trebuie luate în seamă și păzite. El nu ar spune niciodată ceva ce nu ne-ar fi de o extremă folosință. Fără învățăturile Domnului, trăim departe de binecuvântări, însă, urmându-I sfaturile vom fi biruitori. A da atenție la ceea ce îți este propovăduit este taina ce va face din tine um om cu izbândă.

Învățămintele pe care le primim de la Cel Preaînalt trebuie date mai departe celui pe care El ni-l scoate în cale. Numai cele de ordin personal trebuie să rămână între El și tine. Tot ceea ce ar fi folositor pentru izbânda sau izbăvirea cuiva nu trebuie ținut sub masă, ci în văzul tuturor, căci lumina este aprinsă pentru toată lumea. Este un fapt că o simplă discuție duhovnicească este mai edificatoare decât multe rugăciuni fără de ungerea cuvenită. Mai mult, a fi folosit de Tatăl ne aduce o răsplată.

Pe de altă parte, dacă cineva primește o revelație de la Domnul pentru a fi transmisă celorlalți, dar nu o face, se va dovedi vinovat de greșelile rezultate din lipsa înțelegerii. Este adevărat că există revelații personale, însă, unele trebuie împărtășite cu toată adunarea. Dacă biserica ar fi de fapt un organism viu, aceasta ar fi mai izbăvitoare și binecuvântată; căci, Capul Bisericii o hrănește prin intermediul mădularelor Sale. În loc de a ne întâlni pentru a comenta despre viața celorlalți, trebuie să vorbim între noi despre ceea ce am învățat cu Domnul. Cu siguranță, asta va fi o binecuvântare pentru toți.

Unul dintre sfaturile revelației lui Pavel este că, în toate cele, trebuie să fie ordine și măsură. El vorbea despre Cina cea de Taină, dar, în Evanghelie, aflăm că, atunci când Domnul a înmulțit pâinile și peștii, El a cerut  ca să se pună cu toții în cete de câte 50 sau 100, înainte de a înfăptui minunea de a-i hrăni (Luca 9.10-17). Prin sfatul Său, învățăm că buna organizare este un factor necesar în tot ceea ce El realizează.

Eram copil, aveam între șapte și nouă ani, când, citind cartea proorocului Daniel, am înțeles pilda despre răsplata ce-l așteaptă pe cel care îi învață pe ceilalți despre Cuvântul divin. În aceeași clipă, m-am rugat cerând lui Dumnezeu această binecuvântare. Știu că mă așteaptă o mare răsplată întru veșnicie. Cine dorește să profite de ea trebuie doar să împlinească ceea ce Cuvântul spune.    

Un fapt ce trebuie cunoscut de toată lumea este că cine omite revelația îl ajută pe vrăjmaș. Fă orice în viață, dar nu colabora niciodată cu diavolul în planul său cel rău de a duce viețile la nimicire veșnică. Gândește măreț și, de fiecare dată când înveți ceva din Cuvântul lui Dumnezeu, împărtășește cu un număr cât mai mare de oameni. Merită toată truda!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!