Mesajul zilei

09/07/2017 - STĂPÂNEŞTE-TE

“Toţi cei ce se luptă la jocurile de obşte se supun la tot felul de înfrânări. Şi ei fac lucrul acesta ca să capete o cunună care se poate veşteji: noi să facem lucrul acesta pentru o cunună care nu se poate veşteji.”

1 Corinteni 9.25

Suntem prinși într-o luptă mult mai mare decât cea a profesioniștilor din ring. Ei nu înfruntă obstacole, fără să se fi pregătit bine – de la antrenamentele zilnice de câteva ore, până la abstinența de la anumite alimente. Cu toate acestea, se pare că noi nu credem, sau nu învățăm că suntem într-un război deschis împotriva forțelor întunericului. Ele sunt teribile și determinate să încheie cu viața noastră.

Tu te-ai pregătit? Un luptător nepregătit este sinonim cu un luptător învins. Tu, de fapt, crezi că ai fost pregătit pentru acest război? Această luptă este împotriva căpeteniilor, puterilor, conducătorilor întunericului acestui secol și forțelor spirituale ale răului (Efeseni 6:12). Asta nu te interesează? Cine crede așa, atunci când se așteaptă mai puțin, va fi lovit de o săgeată mortală care îi va aduce o boală, o problemă la domiciliu, în finanțe sau în alte părți. Nu te ajută la nimic „să arunci prosopul“, deoarece inamicul nu se va odihni, până când nu te are în mâinile sale murdare.

Ce trist este să vedem soldații lui Hristos răniți! Ei au fost chemați de către Rege pentru A-l reprezenta și, pentru un timp, chiar asta au făcut. Cu toate acestea, din lipsă de pregătire, dușmanul a trimis o persoană fermecătoare, o adevărată Dalila, precum cea din povestea lui Samson (Judecători 16), și ei, lăsându-se purtați de patimă, au căzut. Acum, ceea ce rămâne este rușinea și un fiu nelegitim. Alții s-au apucat de escrocherii și trăiesc mituind ofițerii legii pentru a nu fi arestați.

Lupta noastră este reală și în curs de desfășurare. Trebuie să fim la picioarele lui Hristos, întotdeauna în comuniune cu Domnul pentru a fi victorioși. Fiecare creștin trebuie să ajungă la concluzia că aceasta nu este o excepție; nu există nimeni care să nu trebuiască să lupte împotriva acestor forțe maligne, și cine nu se pregătește va cădea în luptă. Trebuie să încercăm să ne prezentăm lui Dumnezeu pregătiți, precum muncitori care nu au de ce să le fie rușine și care mânuiesc bine Sabia Duhului (2 Timotei 2:15). La urma urmei, am fost chemați pentru a lupta și învinge, învinge și învinge.

Dacă ești unul dintre cei răniți, Domnul îți poate vindeca rănile. Dacă nu faci nimic de acum înainte, victoria va fi în mâinile adversarului. Asta ar însemna să greșim mai mult decât ne este permis. Acum, că ai luat la cunoștiință motivul faptelor rele care ți se întâmplă, nu vei mai avea scuze. Tot ceea ce trebuie să faci este este să te pocăiești de ceea ce cel rău te-a folosit deja în a face și de a-ți îndrepta greșeala.

Ca și Petru, strigă către Domnul că te scufunzi (Matei 15.22,33). Apoi, El își va întinde mâna și te va salva, așa cum a făcut, de exemplu, cu David, care a continuat să fie o binecuvântare după ce s-a pocăit de păcatul său cu Bat-șeba (2 Samuel 11.3ss). Invocă Domnul, Dumnezeul sfințeniei, și El te va ierta chiar acum!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu tine!