Mesajul zilei

10/07/2017 - LUPTA NOASTRĂ ESTE CONTINUĂ

“Şi gemem în cortul acesta, plini de dorinţa să ne îmbrăcăm peste el cu locaşul nostru ceresc.”

2 Corinteni 5.2

Cât timp suntem în această lume, nu vom avea pace completă. Numai atunci când vom fi îmbrăcați cu locaşul nostru ceresc, vom fi pentru totdeauna eliberați de luptele pe care le-am purtat împotriva păcatului și a forțelor întunericului. Hristos ne-a avertizat deja că vom avea suferințe în lume, dar acest lucru nu ar trebui să ne descurajeze, pentru că El a biruit lumea (Ioan 16:33). Acționând prin credință și folosind autoritatea care ne-a fost dată în Numele Domnului, vom birui și noi.

Nu este nici ușor, nici plăcut să fii cuprins de ispite. Iadul este crud și folosește toate mijloacele pentru a ne lua din prezența sfântă a Tatălui. Această luptă a fost condusă de toți sfinții lui Dumnezeu; chiar și Isus a fost ispitit în tot.

Odată ce diavolul și îngerii lui vor fi aruncați în lac, care va arde pentru totdeauna cu foc și pucioasă, sfinții lui Dumnezeu vor fi îmbrăcați cu incoruptibilitate și atunci nu vor mai avea probleme cu vrăjmașul; pentru că vor fi eliberați de el și de minciunile lui pentru totdeauna. Cu toate acestea, astăzi, atunci când apar ispite, acestea trebuie tratate în conformitate cu îndrumarea Scripturilor, astfel încât ele să nu ne atingă. Domnul știe să-i apere pe cei care îi aparțin.

Nimeni nu trebuie să fie descurajat când este ispitit, căci acesta nu este păcat. El trebuie însă să meargă la Dumnezeu și să mărturisească ceea ce a simțit prin ispită. Dacă i-ai făcut loc, trebuie să ceri iertarea Domnului și apoi să-l mustri pe diavol, care, dacă este împotrivit în Numele lui Isus, va fugi de la noi (Iacov 4: 7). La fel a făcut și Hristos când, atât în pustiu, cât și în alte ocazii, satana a venit la El ca să-L ispitească. Stăpânul nu a păcătuit, fiind ispitit, dar ne-a arătat cum să acționăm în fața unei astfel de situații: să mustrăm diavolul, folosind Cuvântul lui Dumnezeu.

În vreme de ispită, care este capodopera diavolului, teme-te de Domnul. Cel rău își folosește toate abilitățile, nu joacă "gingaș". Numai bazându-te pe ajutorul Cerului poți trece peste capcanele răului fără a da greși. De aceea, în rugăciunea Tatăl Nostru, Isus ne-a învățat să-L rugăm pe Dumnezeu să ne elibereze de ispită.

Nu ajută să le spui altora că ești ispitit. Dacă faptul ar depinde de cunoașterea poporului, va exista întotdeauna cineva care să spună că ai cedat. Când suntem îmbrăcați cu locaşul nostru ceresc, acest lucru nu se va mai întâmpla. Secretul este să rămâi ferm asupra promisiunile divine și să nu cedezi niciunei ispite. Când apar, ar trebui mustrate imediat. Cei care se lasă ispitiți vor suferi un prejudiciu grav credinței lor și relației lor cu Dumnezeu.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!