Mesajul zilei

11/07/2017 - TREBUIE SĂ FIM SEPARAȚI

“Ieşiţi din mijlocul lor şi despărţiţi-vă de ei, zice Domnul; nu vă atingeţi de ce este necurat, şi vă voi primi.”

2 Corinteni 6.17

Păcatul comis de Adam a adus o mare pagubă în planul lui Dumnezeu. Printr-un act nebunesc și deliberat, ființa creată după chipul și asemănarea Domnului (Geneza 1:26), a ajuns să fie condusă de vrăjmaș printr-o păcăleală de o răutate fără dimensiuni. El și-a pierdut respectul față de el însuși, s-a lăsat răsfățat de patimi mârșave, a devenit nul în propriul raționament, iar inima i-a fost întunecată.

Venirea lui Isus în lume a pus capăt acestei stări mizerabile a omului. Hristos a suferit ceea ce ar trebui să suferim și ne-a eliberat de forțele întunericului. Acesta este mesajul pe care trebuie să-l dăm tuturor. Nu a existat nici unul care să nu fie afectat de moarte - natura satanei. Nu există nicăieri niciunul care să nu fi fost făcut rob al diavolului (Romani 5:12).

Prin predicarea Veștii Bune, Evanghelia, aducem dezrobirea celor pierduți. Deci, oricine se află în idolatrie, în vrăjitorie și în diferite îndărătnicii ale vieții, atunci când crede în ceea ce a făcut Isus pentru el, este eliberat. Cu toate acestea, există un pericol care dă târcoale copiilor lui Dumnezeu: deși au fost deja ispășiți prin sângele lui Hristos, ei sunt tentați să se întoarcă la vechile obiceiuri - și mulți se întorc!

Există indivizi care păstrează numele de creștini, dar dezvoltă tot felul de obiceiuri, care nu-L mulțumesc deloc pe Dumnezeu. Ba chiar folosesc numele de creștin și se străduiesc să arate ca unul, dar se distanțează din ce în ce mai mult de Adevăr. Idolatria lor este o încurcătură de lucruri ciudate care nu găsesc nici o încuviințare în Scripturi și, prin urmare, nu au nicio valoare înaintea Domnului; dimpotrivă, sunt respingătoare pentru El.

Versetul studiat ne îndrumă să păstram distanța față de acești oameni. Cuvântul spune că nu pot sta împreună lumina cu întunericul (2 Corinteni 6:14). Ar trebui să ne apropiem de ei doar pentru a le transmite mesajul Domnului. Nu putem avea părtășie cu ei, să acceptăm invitații la sărbătorile lor nici să sărbătorim cu ei sau cu atât mai puțin să fim de acord cu practicile lor. Evanghelia ne îndeamnă să ieșim din mijlocul lor, să ne separăm, să nu ne atingem de murdăria lor pentru ca astfel să fim primiți de Dumnezeu.

Oricine slujește pe Cel Preaînalt trebuie să aibă atitudinea biblică și să nu acționeze niciodată ca un politician care vrea să-i mulțumească pe toți. Acest lucru nu înseamnă că nu vom putea să-i salutăm pe cei pierduți sau să fim amabili cu ei și să le întindem mâna. Mai degrabă, trebuie să le clarificăm că practicile lor sunt condamnate de către Scripturi și trebuie să se pocăiască, în afară de cazul când nu le pasă de pierzania sufletelor lor. Fă-ți partea în ascultarea Domnului!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!