Mesajul zilei

12/07/2017 - NU ESTE NICIUN OM NEPRIHĂNIT

“Gâtlejul lor este un mormânt deschis; se slujesc de limbile lor ca să înşele; sub buze au venin de aspidă”

Romani 3:13

Nu există niciun leac pentru omul natural dacă nu este convertit, pentru că otrava păcatului a intrat în ființa omenească și a făcut din el o ființă extrem de periculoasă. Versetul pe care îl vom studia oferă o imagine a tuturor celor care încă nu s-au pocăit și care, prin urmare, nu au frică de Dumnezeu. Nu este întâmplător faptul că există atât de mulți copii ilegitimi, atât de mulți oameni mâhniți și oprimați în lume. Acesta este genul de persoană cu care trebuie să trăim. Acesta este modul în care suntem fără harul lui Dumnezeu, dar El ne-a născut din nou la o nădejde vie (1 Petru 1:3).

Însărcinarea noastră este să aducem Leacul care transformă aceste vieți rătăcite și greșite în făpturi noi. Prin oferirea imaginii exacte a ceea ce este cel pierdut, Domnul nu ne înspăimântă, ci ne spune că aceasta este acea persoană pe care El vrea să o salveze. Apoi, având grijă, avem un scop: să facem din acești indivizi copii ai lui Dumnezeu. Cu toate acestea, în același timp, nu ar trebui să ezităm să ne punem speranța sau încrederea în ei, pentru că ei nu vor înceta să fie nelegiuiți dacă nu provin din nașterea nouă.

Mesajul pe care trebuie să-l aducem la cunoștința lor nu trebuie să fie acela de condamnare, ci de nădejde, iubire și credință. Altfel, toți nu vor fi de niciun folos lui Dumnezeu, dacă nu vom face din ei noi pocăiți. Dacă nu se întâmplă acest lucru, va veni ziua când vor fi aruncați în iazul de foc și pucioasă care va arde pentru veșnicie. Sentința lor este deja conturată, dar mulți dintre noi pot fi incluși în aceeași condamnare. Vom fi în aceeași situație dacă nu vom face nimic pentru a-i salva. De asemenea, dacă comitem aceleași greșeli, vom suferi aceeași sentință. Nu pentru că am fost mântuiți, că acum avem permisiunea de a păcătui. Dimpotrivă, oricine a fost iluminat, dar s-a întors la păcat, va avea parte de mai multă rigurozitate în răspunderea lui (2 Petru 2:20-22).

Creștinul care pretinde că se teme de Domnul și cunoaște starea spirituală a celor pierduți, dar decide totuși să se asocieze cu unul dintre ei într-o legătură comercială sau căsătorie își asumă un risc foarte mare, deoarece pe acest gen de om îl va avea drept partener. Fără îndoială, oricine face acest lucru aduce multă durere și suferință, deoarece persoana care nu dă importanță avertizărilor Domnului, într-o zi, cu remușcare, durere și multă angoasă, va recunoaște cât de nebun a fost.

Copiii lui Dumnezeu trebuie să fie mai mult decât conștienți: trebuie să fie ascultători. Nimic nu a fost scris din întâmplare, ci printr-un act de iubire din partea Tatălui. Aceasta este condiția copiilor tăi, a soțului tău, a prietenilor tăi și a altor persoane care nu s-au născut încă. Fă astfel efortul de a proclama Evanghelia tuturor!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu tine!