Mesajul zilei

13/07/2017 - ELIBERÂNDU-NE DE POFTE

“Deci păcatul să nu mai domnească în trupul vostru muritor şi să nu mai ascultaţi de poftele lui.”

Romani 6:12

Nu este mic numărul de copii ai lui Dumnezeu care trăiesc cu necazuri când vorbim de poftele neînfrânate ale cărnii. Deși s-au născut din nou, pofta este atât de puternică în interiorul lor, încât uneori se lasă purtați în nelegiuiri mentale sau fizice. Când se întâmplă acest lucru, ei se simt cei mai mizerabili, devin supărați, deprimați, mărturisesc și îi promit lui Dumnezeu că nu se vor întoarce la greșeală. Cu toate acestea, când se confruntă cu încă o ispită, alunecă și se murdăresc.

Ce se întâmplă cu aceste vieți? Nu s-au dezrobit de împărăția întunericului? Nu au fost transportate în tărâmul luminii? Sau poate că  Evanghelia nu este puterea Domnului? Sper că acest studiu îi va ajuta pe mulți dintre copiii lui Dumnezeu să nu se lase răpiți de înșelăciunile dușmanului. De fapt, este suficientă doar o atitudine pentru ca creștinul să fie liber de deprinderile rele.

Versetul citat stipulează că trebuie să împiedicăm nelegiuirea să domnească în trupul nostru muritor și aceasta este o decizie pe care trebuie să o luăm! La început, pentru că a fost atât de mult supus "farmecului" păcatului, creștinul va avea unele dificultăți în a se îndrepta. Totuși, dacă el ia atitudinea de a nu lăsa nelegiuirea să domnească în trupul său și rămâne ferm în această poziție, își va da seama că dorințele neînfrânate nu-l mai domină. Oricine se împotrivește diavolului va vedea că acesta va fugi de la el (Iacov 4:7).

Viciul păcatului este ca oricare altul. Cei care fumează, de exemplu, simt cât de mult au devenit sclavul țigării atunci când încearcă să renunțe. Același lucru se întâmplă cu cei care folosesc droguri, mint sau fac altceva rău. Chiar și o mâncare consumată în fiecare zi devine stăpânul voinței noastre. În lipsa acesteia, unii fac orice pentru a o avea. Așa se întâmplă si cu cel căzut în mâinile păcatului, care nu vrea să-și piardă supușii. Nedreptatea dă naștere unei pasiuni nebunești în inimile slujitorilor săi, iar acest sentiment fictiv se suprapune rațiunii și bunului simț, îndemnând oamenii maturi să acționeze într-o manieră total opusă Cuvântului lui Dumnezeu.

Dacă trăiești în acest fel, caută acum îndrumarea Domnului. Roagă-te, mărturisește-I greșelile tale, roagă-L pentru iertare și mustră dușmanul. Dacă devii stăpân peste nelegiuire, nu te va mai domina. Amintește-ți că plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viața veșnică (Romani 6:23). Ia-o în posesie chiar acum!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!