Mesajul zilei

14/07/2017 - AI GRIJĂ DE PICIOARELE TALE

“Dumnezeul păcii va zdrobi în curând pe Satana sub picioarele voastre. Harul Domnului nostru Isus Hristos să fie cu voi! Amin.”

Romani 16.20

Luând-și rămas-bun, în scrisoarea către romani, apostolul Pavel a declarat că Dumnezeu nu va întârzia să zdrobească satana sub picioarele fraților noștri. Se va întâmpla numai cu ei sau se poate întâmpla cu noi toți? Biblia vorbește mult despre picioarele celor care fac voia lui Dumnezeu. Există o taină despre aceste membre ale trupului nostru care sunt în contact cu solul. Dar cred că aceasta are un sens figurativ.

Când I-a vorbit lui Iosua despre Canaan, Domnul a spus că va da copiilor lui Israel țara în care acel slujitor a Lui ar calcă cu talpa piciorului său (Iosua 1:3). Iosua, așadar, nu trebuia decât să calce, iar pământul ar fi al poporului lui Dumnezeu. Această promisiune a fost un simbol al a ceea ce s-a făcut pentru noi în Ioan 14:13, în care Isus a declarat că orice am cere -  determinăm, luăm în posesie, cerem – El ne va acorda. Așadar Iosua trebuia să ia în stăpânire acea țară, calcând cu piciorul, cu declarația lui, iar pământul i s-ar fi dat.

Isaia a vorbit despre cum picioarele celor care vestesc Vestea Bună sunt frumoase (52:7). Aceasta înseamnă că prin aducerea Evangheliei la cei pierduți, nimic nu ne va împiedica să aducem acel grup de oameni lui Dumnezeu. Picioarele noastre - decizia noastră - fac ca mulți să iasă din întuneric în lumină. De-a lungul vieții, diavolul a dominat națiuni, oprimând locuitorii, făcându-i să sufere răutățile lui. Cu toate acestea, când cineva trimis de Dumnezeu se duce la ei, acest slujitor al Domnului zdrobește capacitatea dușmanului de a-i păstra sub stăpânirea răului. La urma urmei, porțile iadului nu rezistă înaintării Bisericii Domnului Isus (Matei 16:18).

Frații din Roma au suferit o opresiune mare. Atunci apostolul le-a spus că Dumnezeul păcii îl va zdrobi curând pe satana sub picioarele lor. Dacă erau bolnavi, Dumnezeul le dă vindecare, Iehova Rafa, Domnul care vindecă; dacă s-ar fi confruntat cu probleme financiare, El Shaddai – Dumnezeul Atotputernic - le-ar da îndestulare din belșug, zdrobind răul prin decizia lor de a asculta de Cuvântul Sfânt.

Care este problema ta? Află din Scripturi ceea ce Dumnezeu a promis să facă și apoi cheamă-L, în certitudinea că Domnul care ți-a făcut o astfel de promisiune: va zdrobi în curând pe satana sub picioarele tale. Felul în care Cel Atotputernic îți este descoperit este modul în care trebuie să ai credință în El. Dacă este vorba de a vindeca, Domnul va fi pentru tine Dumnezeul vindecării; dacă ai altă nevoie, El o va teslimărisi de asemenea.

Tatăl nu întârzie să îndeplinească ceea ce promite. Odată ce înțelegem Cuvântul Său, El acționează repede. Dacă revelația a ajuns la înțelegerea ta, Domnul este deja pregătit să o facă. În acest moment, Dumnezeu este gata să-l zdrobească pe satana sub picioarele tale. Așa că strigă-L și El o va face!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!