Mesajul zilei

15/07/2017 - CE LAUDĂ VEI CĂPĂTA?

“De aceea să nu judecați nimic înainte de vreme, până va veni Domnul, care va scoate la lumină lucrurile ascunse în întuneric și va descoperi gândurile inimilor. Atunci, fiecare își va căpăta lauda de la Dumnezeu.”

1 Corinteni 4:5

Cât de multe informații ne oferă acest verset. Toate au o mare importanță pentru noi. Să ne uităm cu atenție la fiecare in parte și să vedem ce ne face cunoscut Domnul. Este bine să cunoașteți întotdeauna voia lui Dumnezeu și ceea ce El promite să facă, pentru că, mai devreme sau mai târziu, ceea ce promiseră buzele Lui se va înfăptui. Acum este bine să nu faci ceea ce El interzice; cel mai bine este să asculți porunca Lui și să-i iei avertismentele în serios.

1ª - Să nu judecați nimic înainte de vreme. Domnul ne-a interzis să emitem o judecată. Pavel a spus că va exista un moment în care noi îi vom judeca pe îngeri (1 Corinteni 6:3), dar nu înțeleg asta. Dar când Cuvântul ne este deschis, este timpul să dăm ordinul, să emitem judecata pentru înfrângerea răului. Timpul este revelația Evangheliei. După ce a vorbit Domnul, El va adeveri cuvântul Lui.

2ª - Până va veni Domnul. Într-o zi, Isus va veni și ne va lua; cu toate acestea, atunci când acționăm prin credință, El vine și ne dă soluția. Când simțim în inimile noastre că ascultăm vocea lui Dumnezeu - Cuvântul este deschis pentru noi - este momentul potrivit să ne gândim la ceea ce ne aparține. Așa că putem judeca în funcție de ceea ce ne-a fost dezvăluit. În acel moment, ceea ce spunem se împlinește.

3ª – Care va scoate la lumină lucrurile ascunse în întuneric. Revelația Cuvântului lui Dumnezeu scoate mereu la lumină ceea ce a făcut întunericul în noi sau în viețile altora. Trebuie să fii mereu în legătură cu Domnul pentru a înțelege ceea ce spune. Prin manifestarea Sa - care se întâmplă prin citirea Cuvântului, meditând în Scripturi sau prin auzirea predicării Evangheliei - orice lucru ascuns și dificil de rezolvat va fi scos la lumină.

4ª - Va descoperi gândurile inimilor. Vizita Domnului Isus în viața noastră scoate la iveală planurile inimilor noastre, precum și cele ale celor din jurul nostru. Cât de bine este să fii întotdeauna în legătură și în comuniune cu Dumnezeul nostru!

5ª - Fiecare își va căpăta lauda de la Dumnezeu. Răsplata Domnului este dreaptă. El va răsplăti pe toți cei care au acționat conform îndrumării Lui, căci ei au colaborat cu El în îndeplinirea voinței Lui. Dar acest lucru nu se va întâmpla doar în veșnicie. Chiar și astăzi, Dumnezeu răsplătește pe toți cei care-și asumă promisiunile Lui. Vindecă, eliberează, aduce prosperitate și rezolvă probleme. Dacă plata păcatului este moartea, ascultarea de Cuvântul lui Dumnezeu este viața (Romani 6:23). Oricine crede și face ceea ce poruncește El, primește bunăvoința Lui. Cel Prea-înalt nu lasă pe nimeni cu mâinile goale!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!