Mesajul zilei

21/07/2017 - Umpluți de harul lui Isus

"Toate lucrurile Mi-au fost date în mâini de Tatăl Meu; și nimeni nu cunoaște deplin pe Fiul, afară de Tatăl; tot astfel nimeni nu cunoaște deplin pe Tatăl, afară de Fiul și acela căruia vrea Fiul să i-L descopere”

Matei 11:27

Această declarație a Domnului este de o importanță imensă, mai ales pentru cel care este membru al Trupului lui Hristos și care se îngrijește de mântuirea celor pierduți. Isus ne dă să înțelegem că există un mister în pocăință; prin urmare, este bine să învățăm de la Domnul pentru a putea reuși să facem lucrarea divină, pentru că poate că lucrăm în zadar. Nu este bine să pierzi timpul cu atât mai puțin să contribui la înșelăciunea altora.

Nu există nimic care să nu fi fost dat lui Isus, Comandantul nostru. În Ioan 6:44, Hristos a spus că nimeni nu poate ajunge la El dacă nu este adus de Tatăl. Atunci trebuie să cerem Celui Prea-Înalt să-i aducă pe păcătoși la întâlnirile noastre și să le deschidă mințile pentru ca aceștia să vadă necesitatea mântuirii și predării către Mântuitor. Chiar și acei muncitori care lucrează în recolta divină trebuie să fie trimiși de Dumnezeu. Dacă lucrarea este a Lui, trebuie să beneficieze de implicarea Lui absolută.

Nu observasem până acum că nimeni – chiar nimeni – nu-L cunoaște Fiu; numai Tatăl are această putere. Tocmai am învățat asta și am rămas fără cuvinte, fratele meu. Mărturisesc că nu m-am gândit niciodată la asta, dar adevărul este că Fiul lui Dumnezeu nu a fost niciodată cunoscut nimănui. Dacă această declarație include îngerii, nu știu. Cu toate acestea, cuvântul pe care El îl folosește nu este „nimeni”. Doar Tatăl a avut această plăcere. În același fel, nu există nimeni care să-L cunoască pe Tată în afară de Fiul. Dumnezeule! Domnul și Fiul Său nu s-au făcut niciodată cunoscuți nici uneia dintre creaturile Lui; Numai între Ei se cunosc reciproc. Știu că Isus a declarat că îngerii celor micuți au văzut fața Tatălui (Matei 18:10), dar, poate, au fost doar ceea ce puteau să vadă. Acest lucru este mai presus de ceea ce am auzit vreodată! Acum, însă, El a spus că în veșnicie vom cunoaște pe Cel Prea-înalt așa cum suntem și noi cunoscuți de El (1 Corinteni 13:12).

Există persoane care vor avea plăcerea de a-L cunoaște pe Tată, dar Isus va decide cine. În predicarea Cuvântului, în citirea Bibliei și în meditarea acestor adevăruri, devenim treptat conștienți de Dumnezeu, atât de Tată, cât și de Fiu.

Uneori credem că avem suficientă lumină. Apoi, unii, considerându-se importanți, înțelepți și privilegiați, îi disprețuiesc pe alții. Sărăcii mândri, pentru că învățăturile încetează și ceea ce le rămâne este o inimă deșartă, care trebuie să se pocăiască urgent și să se întoarcă la picioarele Mântuitorului.

Cel care se lasă purtat de vanitate, fără îndoială, nu are cunoștință despre Cel ce este blând și smerit cu inima (Matei 11:29). Sufletul lui trăiește tulburat, căile lui sunt sinistre, iar răul este întotdeauna prezent în viața lui. Am fost umpluți de har ca să-L cunoaștem pe Mântuitor, care este blând și smerit de inimă, nu-i așa? Pentru că așa va fi cel care învață de la Isus! De aceea, fratele meu, caută-L chiar acum!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!