Mesajul zilei

22/07/2017 - SCOATE SPINII!

“Sămânța căzută între spini este cel ce aude Cuvântul; dar îngrijorările veacului acestuia și înșelăciunea bogățiilor îneacă acest Cuvânt, și ajunge neroditor.”

Matei 13:22

Cuvântul Domnului vine în inima noastră cu un scop specific: pentru a face voia Lui. Acesta aduce cu el puterea necesară pentru a realiza hotărârile Tatălui, dar grija lumii, seducția bogățiilor și a altor atracții îl pot sufoca, făcându-L fără rod. Cu toate acestea Cuvântul nu ne va părăsi, ci va sta alături de noi și, în Ziua cea Mare, ne va face sa fim cunoscuți. Așadar, ar fi bine să dăm crezare Evangheliei și să scăpăm de spinii care nu dau roade!

Grijile lumii se luptă împotriva voinței Domnului. Cu toate acestea, chiar dacă știm că șederea noastră pe acest pământ este foarte scurtă - avem aici ocazia de a ne pregăti pentru veșnicie - se pare că mulți nu cred astfel; dimpotrivă, ei trăiesc ca și când totul se va sfârși când vor muri. De fapt, pentru cei care împlinesc poruncile divine, va fi exact atunci când părăsesc acest pământ că va începe viața adevărată, căci ei vor fi cu Domnul pentru totdeauna. Pe de altă parte, cei care nu respectă îndrumările lui Dumnezeu vor fi pierduți pentru totdeauna și cu multă suferință.

Seducția bogățiilor este un alt factor care-i împiedică pe mulți să coopereze cu Domnul și să observe Cuvântul Său atingând scopul pentru care a fost trimis. Cu cât câștigi mai mult, cu atât mai mult dorești să câștigi. Totuși, acest lucru nu se întâmplă cu majoritatea oamenilor în legătură cu lucrarea divină. Dacă fac ceva pentru Domnul, mulți găsesc curând o cale de a se odihni - chiar își încrucișează brațele și nu mai fac nimic altceva. De aceea, ar fi mai bine să iei atitudinea opusă: având destul pentru a trăi aici, ar trebui să fii satisfăcut; fiind folosit de Cel Prea-Înalt pentru a-i salva pe cei rătăciți sau făcând altă lucrare pentru El, ar trebui să te facă să te străduiești să rămâi instrumentul Său, bucurând-te pentru viața veșnică.

Există de asemenea și alte ambiții care cooperează, astfel încât Cuvântul să nu-și îndeplinească misiunea. Mulți indivizi, deși au ajuns să termine o facultate, continuă să-și dedice timpul lor scump și prețios doar pentru a dobândi mai multe cunoștințe despre educația seculară, doar că, pentru a rămâne la picioarele Domnului și pentru a asimila adevărurile eterne, nu-și găsesc timp. Acum tot ceea ce învățăm aici va înceta cu moartea noastră, dar ceea ce primim de la Tată va continua cu noi pentru totdeauna. Este bine să obții Alimentul care va dura pentru totdeauna.

Există un grup de oameni care, de exemplu, își petrec o mare parte a timpului pregătindu-se să meargă la obiective turistice undeva pe planetă. Ei muncesc din greu, economisesc bani și în vacanță merg în cele mai îndepărtate colțuri - și nu este nimic greșit să vizitezi locuri interesante și diferite. Cu toate acestea, în ceea ce privește lucrarea lui Dumnezeu, nu fac nimic; nu fac niciodată o călătorie misionară pentru a vorbi despre Isus. Fratele meu, trebuie să îndepărtăm acești spini, ca să putem dobândi bunăvoința Domnului. Cine are urechi să audă, să audă ceea ce spune Duhul!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!