Mesajul zilei

23/07/2017 - FAPTE NETREBUINCIOASE ȘI PERICULOASE

Petru L-a luat deoparte și a început să-L mustre, zicând: "Să Te ferească Dumnezeu, Doamne! Să nu Ți se întâmple așa ceva!

Matei 16:22

În acest pasaj, Domnul l-a lăudat pe Petru pentru răspunsul său strălucit, în care a revelat să creadă că Isus este Învățătorul, Fiul lui Dumnezeu. Cu toate acestea, El l-a avertizat cu privire la următorul fapt: nu prin intelectul său ucenicul a înțeles că Hristos este Domnul, ci prin revelația Tatălui care este în Ceruri. Cu toate acestea, fratele meu, în loc să mediteze asupra a ceea ce a auzit de la Isus, Petru s-a lăsat purtat de vrăjmaș și, de îndată ce Mântuitorul a vorbit despre ce se va întâmpla cu El, a crezut imediat că are dreptul de a-L mustra.

Acest episod ne învață să fim atenți să nu cădem într-o eroare similară, găsind o lipsă în Dumnezeu. Este bine să verificăm sursa a ceea ce auzim, asigurându-ne de această întrebare: ceea ce simțim vine de la Cel Prea-înalt sau nu? Acum, acest răspunsul vine în inimile noastre prin predicarea Cuvântului sfânt, la urma urmei, ceea ce vine de la Cer trebuie să fie în concordanță cu ceea ce spun Scripturile. De fapt, nu tot ceea ce se întâmplă în inima noastră vine de la Domnul. O greșeală foarte frecventă, de exemplu, este de a nu acorda atenție la ceea ce simțim, și apoi să trimitem imediat "mesajul" ca și cum ar fi fost de la Domnul. Acest lucru este periculos, pentru că dacă nu vine de la El, vine de la dușman, direct sau indirect.

O altă lecție este aceea că omul poate fi chiar folosit de Atotputernic într-un mod spectaculos, dar dacă nu este atent, va fi prins in capcanele vrăjmașului rău, care, profitând de un moment de ezitare, intră cu scuzele sale zdrențuite sau chiar cu o inspirație produsă în adăposturile adânci și murdare ale iadul. În cazul pe care-l studiem, apostolul a ajuns să-I "dea" o lecție morală, fără să-și dea seama ce face. Uneori acționăm într-un mod similar, nu-i așa?

Ceea ce s-a întâmplat nu a fost un fapt simplu, fără consecințe mari, ci o intrare a diavolului pentru a determina ucenicul să întrerupă planul divin. Oricine nu este atent, într-o conversație fără compromis, poate fi folosit de adversar pentru a scoate o persoană din voia lui Dumnezeu, oferindu-i sfaturi care nu au nimic de-a face cu Cel Prea-Înalt. Acest lucru este serios! Dacă nu ai un cuvânt din partea Tatălui, este bine să taci. Nu da niciodată altceva decât ceea ce El Ti-a dat să dai cuiva mai departe.

Gândește-te la acest exemplu: să ne imaginăm că o anumită persoană a căzut în păcat și că Domnul o disciplinează. Ea simte că a greșit și începe să-și mărturisească păcatul. Apoi, pe măsură ce ne întâlnește, spune că simte mâna divină care apasă supra vieții ei (Psalmul 32:4). Fără să ne gândim, îi spunem că aceasta este o prostie; este suficient să recunoști că ai păcătuit și să ceri iertarea lui Dumnezeu, pentru că, astfel, totul se va sfârși. Ea afirmă că a făcut-o deja - dar, de fapt, nu așa cum ar trebui. Așa că o convingem să creadă că totul este deja rezolvat, iar cel mai bun lucru este acum să-și scoată gândul din cap. Ea, la rândul ei, crede și se hotărăște să nu-și mai deschidă inima față de Dumnezeu. Cine este responsabil pentru atitudinea acestei persoane? Cine va trebui să țină cont de o astfel de faptă? Gândește-te la asta!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!