Mesajul zilei

24/07/2017 - DESPRE DIVORȚ

“Eu, însă, vă spun că oricine își lasă nevasta, afară de pricină de curvie, și ia pe alta de nevastă preacurvește; și cine ia de nevastă pe cea lăsată de bărbat preacurvește.”

Matei 19:9

Există multe situații care nu au fost planificate de Dumnezeu, dar ele apar printre noi. Una este divorțul, care, apropo, este utilizat pe scară largă astăzi, dar nu ar trebui. Acum, iată întrebarea: este un păcat sau nu, a divorța? Răspunsul este da și nu, deoarece depinde de motivele care conduc o persoană să iasă din angajamentul făcut înaintea Domnului.

Este important să citiți verseturile dinaintea celui citat pentru a obține o imagine de ansamblu a subiectului. Oricum, ar fi bine ca nimeni să nu folosească acea deschidere pe care Maestrul a permis-o, adică această situația în care divorțul poate să apară. În cazul preacurviei, este clar că partea nevinovată poate folosi acest institut, pentru că altfel cum să fie întemnițatul altuia care nu respectă promisiunea căsătoriei și este un înfăptuitor al infidelității?

Dacă Maestrul nu ar fi spus: în afară de preacurvie, divorțul nu ar putea să apară niciodată. Totuși, exprimând o asemenea expresie exclusivă, El a arătat că numai în acel caz, persoana trădată se poate separa. Dacă nu a avut loc o infidelitate, oricine se căsătorește cu un divorțat comite adulter.

Actul de a fi necredincios soțului / soției este cel mai rău dintre toate lucrurile pe care le poate comite oricine. Păcătuiește împotriva jumătății tale, căci cele două sunt un trup. În cartea Proverbele 6, de la versetul 32 la 36, este foarte clar ce se va întâmpla cu cel care devine necredincios. Îmi amintesc de prima dată când am citit aceste versete. Eram un băiețel și am fost impresionat de revelație și, chiar fără să înțeleg pe deplin, am spus o rugăciune: "Tată, nu vreau asta în viața mea. Nu lăsa niciodată să se întâmple asta cu mine".

Lumea care zace în cel rău (1 Ioan 5:19) se joacă cu acest act atât de josnic și murdar. Cei pierduți abuzează de persoana trădată, numind-o "cu coarne", ca și cum ar fi fost de vină pentru greșeala celeilalte părți. Oricine este necredincios ar trebui să primească asemenea adjective calificatoare, pentru că nu s-a păstrat și a încălcat porunca lui Dumnezeu. Sunt sigur că Duhul Sfânt a făcut totul pentru ca acest pas dezastruos să nu fie făcut. Persoana necredincioasă a tremurat la prima priveliște a rălui, dar a cedat și într-o zi, chiar și cu Cerurile strigând să nu facă asta, a făcut-o. Oricine devine surd la avertizarea cerească va plăti un preț ridicat!

Dacă există infidelitate, dacă dragostea nu poate depăși trădarea, din ceea ce prevede textul, poate exista divorț. Cu toate acestea, este mai bine să fie pocăință și iertare!

 

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!