Mesajul zilei

25/07/2017 - MOARTEA SMOCHINULUI

“Tot ce veți cere cu credință, prin rugăciune, veți primi.”

Matei 21:22

Am predicat de nenumărate ori asupra acestui subiect: Isus a „ucis” un smochin. Odată, într-o întâlnire în Japonia, un nissei - fiul brazilian de japonezi - care trăia acolo de mult timp s-a înfuriat și a spus că Isus nu era de la Dumnezeu. Toată lumea s-a uitat la el. Apoi l-am întrebat: "De ce spui asta?" La care a răspuns: "Pentru că a ucis pomul." În acel moment, am hotărât să vorbesc despre acel subiect, iar apoi băiatul a fost de acord că Maestrul a acționat corect.

 După ce a explicat tuturor ce făcuse, Maestrul a spus că, dacă cerem cu credință, în rugăciune fiind, vom primi tot ceea ce cerem. Cu toate acestea, El era în rugăciune când a dat ordinul care a făcut ca smochinul să se usuce? Aparent, nu, pentru că El căuta smochine să mănânce. Când smochinul nu i-a acordat rodul, Isus a poruncit și smochinul a murit.

Isus este Creatorul tuturor lucrurilor și al acelui copac. De aceea, copacul era obligat să-L recunoască și să-i dea rodul, însă copacul i-a negat asta Stăpânului. Deși Scripturile afirmă că nu era anotimpul pentru smochine, dacă smochinul ar fi vrut să-i dea Domnului unul dintre roadele sale, ar fi luat de puterea lui Dumnezeu. Astfel, ar fi avut satisfacția nu numai de a hrăni Creatorul, ci și de a fi folositor în mâinile Celui Prea-Înalt pentru a produce fructul cel mai gustos găsit vreodată în orice alt copac.

Trebuie să avem întotdeauna această predispoziție. Dacă Domnul ne caută să-i dăm roade lui Dumnezeu sau ne trimite să facem o lucrare, nu putem spune nu. A mărturisi inabilitățile noastre unei chemări din Ceruri este să greșim de două ori, pentru că Dumnezeu nu ne-ar trimite niciodată fără să meargă cu noi. Apoi, cu prezența Lui, putem să îndeplinim ceea ce ne poruncește să facem. Noi vom fi întotdeauna numai un vas în mâinile Sale, pentru că El este cel care face lucrarea - și face precum voia Lui.

Când mă aflu în fața a mii de oameni, nu trebuie să mă tem sau să cred că nu vor avea loc miracole. Dimpotrivă, dacă Tatăl m-a trimis într-un astfel de loc, pot fi sigur că a ajuns acolo cu mult înaintea mea și că va face ceea ce a promis. Prin urmare, fiind în rugăciune, tot ceea ce cer - a determina, a stabili, a hotărî sau a cere -, rugându-mă, va fi realizat. Dumnezeu este împlinitorul tuturor promisiunilor Sale (Deuteronomul 7:9, Iosua 23:14; Ioan 14:13).

În rugăciune, suntem în comuniune cu Domnul. Dacă există ceva care trebuie rezolvat, El însuși ne va spune și va îndrepta, pentru că lucrarea este a Lui. Noi suntem ai Lui și am fost trimiși de El pentru a fi într-un anumit loc în Numele Lui; deci nu avem nimic de temut. Dimpotrivă, crezând, trebuie să stabilim că răul trebuie alungat și să se întâmple miracole. Când vorbim în Numele Lui, aceeași putere care a funcționat în momentul în care Iisus a dat comanda smochinului va intra și acum în funcțiune.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!