Mesajul zilei

27/07/2017 - L-AU FURAT PE “HOŢ”

“Dă porunca, dar, ca mormântul sa fie păzit bine până a treia zi, ca nu cumva să vină ucenicii Lui noaptea să-I fure trupul și să spună norodului: "A înviat din morți!" Atunci înșelăciunea aceasta din urmă ar fi mai rea decât cea dintâi."

Matei 27.64

Cei pierduți nu înțeleg nimic despre Dumnezeu. Pentru ei, atitudinea unui slujitor al Domnului este ceva egal cu ceea ce ei întotdeauna comit: înșelăciune. Cum nu știu ce este credința, ei trăiesc doar pentru ceea ce pot atinge, în căutarea de bogății, care vor fi lăsate în urmă pe pământ când vor muri. Mai mult decât atât, ei nu se bucură de pacea pe care Hristos o revarsă peste cel ce-i este credincios Lui, și nici nu au speranța că viața, atunci când se termină, va continua în Cer pentru eternitate.

Isus a profețit că va muri, iar a treia zi El va învia. Numai că, în loc ca liderii evrei să îmbrățișeze Mântuitorul, L-au omorât, îndeplinind Cuvântul Domnului. Din moment ce ei nu au crezut că Isus va învia în a treia zi așa cum El a pretins, ei au cerut autorităților romane, complicii lor, să vegheze mormântul -  deoarece evreii s-au temut că trupul Fiului lui Dumnezeu va fi furat și se va răspândi istoria că El a înviat, îndeplinind ceea ce El a promis. Bieții de ei, pentru că ei au acționat orbește și, mai presus de toate, prostește! Ei nu au văzut că tot ceea ce Dumnezeul nostru a promis s-a împlinit - de altfel, până în ziua de azi, nu există niciun caz în care promisiunea Lui să nu se fi îndeplinit.

Pilat a răspuns cererii evreilor și a instituit pază lângă mormânt pentru a preveni ca trupul lui Isus să fie furat. Cu toate acestea, deoarece aceste persoane nu credeau în Domnul, ei nu au putut vedea slava care s-a pogorât asupra acelui mormânt: mai întâi, Duhul lui Dumnezeu a coborât în ținuturile morților și l-a atins pe Hristos, care a înviat și apoi a părăsit mormântul printre cântecele de laudă ale îngerilor care aduceau cea mai înaltă slavă lui Dumnezeu. Bieții oameni care dormeau!

Astăzi, cei care nu cred în Cuvântul Domnului nostru se află, de asemenea, într-un somn profund; la urma urmei, ei nu văd că cea mai mare lucrare a tuturor timpurilor este pe cale să se împlinească în întreaga lume: transformarea vieții, care, a fost odinioară  distrusă, și transformarea oamenilor implicați cu diavolul. Cu toate acestea, deși mulți nu-l văd pe Atotputernicul făcând aceleași miracole ca pe timpul misiunii pământești a lui Isus, noi care credem, am fost martori ai acestor realizări de neegalat. Binecuvântat să fie Domnul pentru că ne permite nouă să contemplăm realizările Sale unice!

Nu există nicio eroare în lucrarea lui Dumnezeu, ci în lucrările dușmanului. Ceea ce am văzut întâmplându-se este doar o mică parte din ceea ce va face Domnul pentru această Lume. Cei posedați de demoni sunt eliberați; bolnavii, vindecați, și păcătoșii, salvați. Lucrarea divină avansează cu progrese atât de majestoase, încât, sunt sigur, îl bucură mult pe Tatăl nostru. Fratele meu, oricine crede astăzi, face același lucru cu cel care credea în trecut. Deci, dacă ești adormit, trezește-te și vino și ia parte la venirea Domnului nostru! Făcând asta, gloria divină va străluci asupra ta!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!