Mesajul zilei

28/07/2017 - NU-I ASCULTA PE FARISEI

“Cărturarii şi fariseii, când L-au văzut mâncând cu vameşii şi cu păcătoşii, au zis ucenicilor Lui: "De ce mănâncă El şi bea cu vameşii și cu păcătoşii?"

Marcu 2.16

Școala care formează fariseii, de fapt, nu a fost niciodată închisă; dimpotrivă, a fost frecventată foarte mult de-a lungul veacurilor și a format o multitudine de „sfinți din lemn goliți de conținut”. În timpurile biblice, cărturarii, prin copierea ceea ce a spus Scriptura, s-au simțit, de asemenea, îndreptățiți să O interpreteze. Ei nu au acceptat lucrarea lui Isus; de fapt, au vrut să audă ceva ce i-ar ajuta să-L incrimineze. Apoi, când l-au văzut odată mâncând și bând cu vameșii – persoane care se aflau în slujba romanilor – și cu păcătoșii,  ei au întrebat ucenicii, de ce Hristos a făcut asta.

În zilele noastre, fariseii caută chiar și cunoștințele (ştiinţifice), iar acest lucru ar fi un act de toată lauda în cazul în care interesul lor ar fi acela de a îndrepta viaţa lor și, astfel, să-L slujească pe Dumnezeu cu adevărat. Însă, ceea ce doresc, de fapt, este să demoralizeze acţiunile Duhului Sfânt și să găsească o cale de a condamna pe cei care fac lucrarea. Ceea ce îi interesează este să pună capăt lucrării Domnului. Fratele meu, ei, de exemplu, s-ar putea să te întrebe de motivul credinţei tale în ceva (1 Petru 3:15).

În înțelepciunea Sa, Isus a îndemnat ucenicii Săi să nu salute pe nimeni pe drum (Luca 10,4). Acum, cei care trăiesc în bisericile altora, ospătându-se la ceea ce ei numesc koinonía creștină, rămân în afara ospăţului lui Dumnezeu. Robul Domnului trebuie să-şi amintească că el a fost chemat să săvârşească lucrarea, şi nu pentru a face pe plac unuia sau altuia. Trebuie să fim fideli Celui care ne-a făcut slujitorul Său şi să nu ne lăsăm abătuţi de la îndeplinirea chemării  noastre.

Timpul petrecut pentru a primi laude, diplome şi alte decoraţii ar trebui să fie folosit în rugăciune, meditație și în a urma puterea cerească. Cei care trăiesc la picioarele Domnului învață tot ceea ce este necesar. Pe de altă parte, cel care trăiește în angajamentele sociale pierde mult, deoarece în timpul unor astfel de întâlniri ceea ce auzi cel mai puţin este despre Cuvânt. Este chiar desgustător să participi la întruniri la care este lăudat omul, sunt încheiate înţelegeri, şi diavolul este glorificat. Întrunirile la care participăm trebuie să fie întotdeauna spre slava Tatălui!

Sunt mulți asupriți de forțele întunericului, care nu vor fi eliberaţi înainte ca robii Celui Prea Înalt să se afle în pioşenie înaintea Tronului Harului şi în comuniune adevărată cu Atotputernicul. De fapt, până când liderii de azi nu părăsesc mesele pentru a sta în faţa Celui Atotputernic, nu vom putea ajunge la cei pierduţi. Dacă există o perioadă de somn, o alta pentru a aţipi şi a ne încrucişa mâinile pentru repaus, timpul sărăciei va veni, cu siguranţă, şi lipsurile ne vor ataca ca şi cum ar fi un om înarmat (Proverbele 6.10,11; 24.33,34). Este aceasta ce ai dori să se întâmple cu viaţa ta?

 

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu tine!