Mesajul zilei

29/07/2017 - O VIAŢĂ LUNGĂ SAU SCURTĂ?

Frica de Dumnezeu lungeşte zilele, dar anii celui rău sunt scurtaţi.

Proverbe 10.27

De ce să nu te bucuri de zilele pe care Dumnezeu ţi le dă pe fața pământului? Ele sunt scurte - 70 sau 80 de ani - dar pentru unii poate fi un pic mai mult, deoarece Cuvântul spune că acestea pot fi prelungite sau scurtate. Frica de Domnul face ca anii care urmează să se prelungească, iar lipsa acestui sentiment îi scurtează. Aceste prerogative se află în mâinile omului! Astfel, cei care au fost înţelepţi vor trăi tot mai bine, iar cei care greşesc, trăiesc mai puţin şi mai rău.

Minimul care îl putem face în relaţia cu Dumnezeu este să-L respectăm, pentru că El este Creatorul nostru, iar Cuvântul Său trebuie să fie acceptat ca ceea ce este   – Cuvântul lui Dumnezeu –, şi nu ca orice cuvânt al nostru. După ce El a vorbit, cel cu judecată I se va supune. Neîmplinind ceea ce a spus Domnul este ca şi cum facem o declaraţie de rebeliune şi de dispreţ şi ne predăm duşmanului. Toți cei care nu au acordat atenția cuvenită la ceea ce li s-a spus în trecut, îşi vor vedea suferinţa crescând, deoarece prin aceasta, răul împotriva lor a fost întărit.

Mulți oameni nu au curajul să admită că deja se află sub puterea duhului nesupunerii.  Dar exact prin aceea că nu se supun lui Dumnezeu, ei dovedesc asta. Cea mai tristă zi din viața cuiva este aceea când decide să meargă pe calea erorii. Atunci, vocea lui Dumnezeu va înceta, cea care l-a avertizat asupra pericolului și l-a împiedicat să se predea diavolului, iar el va pași către distrugere.  De ce copiii lui Dumnezeu se lasă conduși de duhul erorii? De ce sfinții la rândul lor virează spre prostituție? De ce ar acționa în mod necinstit un creștin? Minciuna și orice altă eroare, oricâtă plăcere ar oferi, nu ar trebui să fie practicate, pentru că prețul ce ar trebui plătit, o eternitate în suferință, este unul prea mare.

Dumnezeu dorește ca copiii Săi să trăiască bine, să fie fericiți și să se bucură de ce este mai bun din El. Dar cel care nu se teme de El, nu poate face asta niciodată. A nu te mai teme de Atotputernic este a practica cea mai rea nelegiuire, pentru că El nu este rău și nu ne-ar cere ceva care ne-ar provoca durere sau sacrificiu. Ceea ce ne îndrumă Tatăl să facem este, mai presus de toate lucrurile, cel mai bun lucru care ni s-ar putea cere și va avea ca rezultat un mare beneficiu pentru noi.

Cei stricaţi vor dovedi cât de mult doare să trădeze încrederea Celui care, pe lângă Tatăl nostru este și Prietenul nostru. Ei însuși se oferă distrugătorului pervers, care nu va lăsa această oportunitate să treacă. Dimpotrivă, el va profita întotdeauna de ușa deschisă lui, pentru ca să-și îndeplinească intențiile sale diavoleşti. Diavolul are un caracter rău, malign în inima sa, ​​și știe doar să facă ce nu este bine, iar acest lucru aduce o mare suferință celor care ies de sub protecția divină.

Fratele meu, alege drumul drept și nu lăsa nimic să te oprească în a-l urma pe Tatăl luminii. În El nu sălășluiește niciun rău. Fii tu însuți dovada vie a cât de bun este Domnul, Dumnezeul nostru!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu tine!