Mesajul zilei

31/07/2017 - ATENŢIE LA LĂCOMIE!

“Cel lacom de câștig își tulbură casa, dar cel ce urăște mita va trăi.”

Proverbe 15.27

Suntem creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu (Geneza 1:26). Persoana noastră  adevărată este spiritul; corpul este doar casa noastră. Dacă lași lăcomia să pună stăpânire pe ființa ta, fizicul tău va plăti nota de plată, iar acest lucru se va întâmpla în mod automat. O inimă care se lasă pradă ambiției, deschide ușa la tot felul de suferințe care vor invada casa sa. Nu poți permite ca ceva rău să posede sufletul tău, pentru că prin el menții legătura cu Tatăl, și apoi, fiind întărit de Adevăr, vei începe să gândești și să acționezi victorios.

Într-o altă versiune a Bibliei (revizuită și actualizată), cuvântul „daruri“ din versul citat mai sus este tradus prin mită. Aceste „daruri“ care aparent ajuta pe cel care le acceptă sunt instrumente ale inamicului, menite pentru a-l slăbi pe robul lui Dumnezeu, și a-l face să sufere. Când cineva primește ceea ce nu îi este destinat, pentru care nu este autorizat să primească, el se expune în fața dușmanului. Aceasta este o lege a lui Dumnezeu și niciodată nu va fi revocată. Acei frați polițiști, de exemplu, care eliberează un infractor în schimbul mitei nu înțeleg că tocmai au căzut în capcana diavolului. Același lucru este valabil și pentru angajatul care se vinde în schimbul primirii unor foloase.

Se spune că fiecare are prețul său, dar niciodată acest lucru nu ar trebui să poată fi spus despre copilul lui Dumnezeu, deoarece el a primit cel mai de preț dar pe care îl poate primi cineva: viața lui Hristos, oferită pe altarul Calvarului. Atotputernicul ne are pe noi că să fim exemple de onestitate și sinceritate, așa că trebuie să ne comportăm exemplar în toate situațiile. Când un creștin se complace în adulter, își sapă propriul mormânt. Acest păcat îl spurcă pentru totdeauna, căci face corp comun cu spiritul de prostituție și această rușine nu se poate stinge niciodată.

Cel mai bun mesaj pe care îl putem predica multora este de a spune nu: nu lăcomiei, nu luării de mită, nu oricărui păcat. Oricine spune „da” la ceea ce este interzis, spune cu alte cuvinte lui Dumnezeu că se dezice de El. Dacă se întâmplă acest lucru, va fi cea mai tristă zi din viața ta, pentru că cei care se îndepărtează de Domnul nu se pot întoarce la viața Lui. În timp ce este departe de Dumnezeu, necuratul poate comite asupra lui cele mai mari atrocități, care îl vor lăsa marcat pentru totdeauna.

Autoanalizează-te acum și vezi dacă lăcomia a făcut parte din viața ta. Dacă este necesar, roagă-te Domnului să te analizeze. Verifică motivele care te-au făcut să-ți alegi profesia, soțul/soția ta, sau chiar biserica pe care o frecventezi. Decizia de a face parte dintr-o anumită congregație pentru că este atrăgătoare, pentru că are un pastor elocvent și membri cu un statut egal cu al tău, este una greșită. În toate deciziile tale Domnul trebuie consultat și ascultat!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!