Mesajul zilei

01/08/2017 - ASTFEL CUNOAŞTEM TOTUL

“Cel rău ascultă cu luare aminte la buza nelegiuită, şi mincinosul pleacă urechea la limba nimicitoare.”

Proverbele 17.4

Cu siguranță cunoşti acest proverb: „Spune-mi cu cine te însoţeşti și îți voi spune cine ești.“ Proverbul nu este din Biblie, însă spune acelaşi lucru ca și versetul citat; doar nu are aceeași forță, deoarece textul biblic este Cuvântul lui Dumnezeu, care niciodată nu va fi negat.

Putem și trebuie să analizăm persoanele pe care le avem drept prieteni. Uită-te bine, dacă acestea au gura rea – şi le place să vorbească lipsit de tact, minţind, folosind cuvinte obscene sau rele – atunci tu acționezi eronat. Cine este prieten cu cei cărora le place vorbăria goală practica ceea ce condamnă Cuvântul, chiar dacă numai în inimă. Cel mai bine este să stai departe de astfel de persoane.

Cine respectă Cuvântul lui Dumnezeu, care ne-a fost dat ca fiind cel mai Bun al Domnului, niciodată nu se poticneşte, pentru că în El nu există nici un exces. Ca un adevărat Tată, El nu se îngrijeşte doar de bunăstarea copiilor Săi, ci El se străduiește de asemenea să le deschidă ochii pentru a scăpa de uneltirile inamicului; cu toate acestea, nu toţi acordă atenția cuvenită avertismentelor divine. Cel care nu ascultă de Dumnezeu, nu înțelege de ce are parte de atât de mult rău.

Dacă ai simțit bucurie în preajma oamenilor care spun glume murdare, minciuni, înșelă, sau vorbesc frivolități, deschide ochii, pentru că mergi pe calea pe care lucrările nu se vor face cu sfințenie și decență, ci cu participarea diavolului.Toți cei care acționează cu ajutorul răului vor primi o pedeapsă mare, pentru că unicul scop al acestuia este să ucidă, să fure și să distrugă (Ioan 10:10).

Există un alt pericol ascuns în jurul persoanei care apleacă urechea la o vorbă răutăcioasă, căreia îi place să asculte o glumă indecentă, vrea să știe în detaliu modul în care cineva a căzut și este inspirat de filme pornografice, romane murdare, povești picante și tot felul de vorbe rele. Un astfel de individ este posedat de spiritul minciunii. Treptat, această persoană va ceda, va începe să înşele, va începe să manipuleze fraudulos faptele, să exagereze povestea, pentru a crea situații nereale care conduc la multă înșelăciune.

În cazul în care acest lucru ţi se întâmpă ţie, întoarce-te la Dumnezeu în rugăciune,  mărturisește eroarea și cere iertare. Scapă de tot ce ce are scopul de a te îndepărta din calea adevărului și te conduce spre suferință. Cei cu buze necurate și o limbă mincinoasă trebuie să se elibereze de păcat, și fiul lui Dumnezeu, care nu-i mustră consimte la păcatul lor şi se face astfel, responsabil de căderea acestora.

Ca slujitori ai dreptății divine, depinde de noi să-i aducem la Adevăr. Nu lăsa păcătoșii să te ademenească, ci, cu timpul adu-le mesajul Evangheliei (2 Timotei 4.2)

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!