Mesajul zilei

02/08/2017 - NEFERICIT ESTE CEL CARE NU-I ADUCE SLAVĂ LUI DUMEZEU!

“Pedepsele sunt pregătite pentru batjocoritori și loviturile, pentru spinările nebunilor.”

Proverbele 19:29

Tot ceea ce Dumnezeu face se știe de la începutul veacurilor. El a creat cerurile și pământul, și a văzut că tot ceea ce a făcut a fost bun (Geneza 1:31); mai mult de atât, nici una dintre creațiile sale nu a fost nereușită, toate creațiile Sale sunt fără cusur. Precum tot ceea ce vine de la Domnul, propriul Său Cuvânt se știe, de asemenea,  de la începutul veacurilor și a fost dat omului, și prin acest Cuvânt El îi avertizează pe clevetitori  – pe cei care nu acordă importanță mesajelor Sale – că judecățile Sale sunt deja făcute. În ceea ce privește nebunii, El le aduce la cunoștință că deja a pregătit bice pentru spinările lor. Toate hotărârile Sale se vor împlini. Prin urmare, cel cu judecată trebuie să se schimbe el însuși și să înceapă să facă ce este corect.

Nu există nicio nebunie mai mare decât acea de a lua numele Domnului în deșert, Domnul care cu puterea Lui a creat totul din nimic și care posedă toate abilitățile de a face ceea ce dorește. Cum să nu ne temem de cel Atotputernic și să nu-L slăvim? Numai cineva care a fost amăgit de dușman ar putea crede că tot ceea ce există s-a născut prin farmece sau magie. Desigur există o ființă specială care a planificat toate lucrurile și și-a dus la îndeplinire planul, iar acela este Dumnezeul nostru, cel despre care mărturisesc Scripturile și ne învață pe noi ce să facem pentru a păstra Creația Lui și ne pregătește pentru momentul în care planul său divin se va împlini.

Actul nebunesc al lui Adam de nesupunere față de Creator ne-a adus diavolul, acel înger care a căzut pentru că a vrut să fie egalul lui Dumnezeu și, prin urmare, a fost alungat din locurile cerești pe pământ. Odată cu păcatul, Satana a intrat în lume și a provocat confuzia pe care o vedem pretutindeni. Cu toate acestea, scopul Atotputernicului nu poate fi oprit! Va veni ziua în care se va pune capăt acestui dezmăț al răului și atunci se va dovedi cât au greșit și cât au fost de nesăbuiți cei care au luat numele Domnului în deșert.   

Toate judecățile pe care Atotputernicul le-a stabilit deja vor fi duse la îndeplinire, iar suferința rezervată celor nesăbuiți va fi nemăsurată. Cel mai rău este că nu va exista o a doua șansă! Cine este condamnat va suporta rigoarea pedepsei divine. De fapt, în mânia Lui, cel Atotputernic a pregătit judecățile pe care le vor simți cei care i-au adus un afront: împreună cu diavolul și îngerii lui vor fi aruncați în lacul care arde cu foc și pucioasă pentru eternitate (Apocalipsa 20:10-15). Deci, de ce cei care nu-L slăvesc nu se schimbă și nu încep să-L slujească?

Există un grup de oameni care se lasă posedați de duhul nebuniei. Ei se numără chiar și printre cei care îl slăvesc pe Domnul, cu toate acestea, cred că la Judecata de Apoi Domnul va închide ochii la actele lor de nesăbuință: pretind a fi parte a adevărului, dar mint și în timp ce spun că ei sunt sfinți, de fapt, comit adulter,  mărturisesc că ar fi Dumnezeu, însă ascultă de impulsurile diavolului și se lasă pradă poftelor trupești și păcatului. Dar sfârșitul lor va fi pedeapsa veșnică, vor fi biciuiți fără milă!  

Fratele meu, nu ar trebui să faci pace cu Tatăl ? Cercetează-te pe tine însuți!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!