Mesajul zilei

05/08/2017 - FIȚI PILDĂ PENTRU CEILALȚI!

“Ce ați învățat, ce ați primit și auzit de la mine și ce ați văzut în mine, faceți. Și Dumnezeul păcii va fi cu voi. ”

Filipeni 4:9

Cât de puternice erau aceste cuvinte ale lui Pavel! Putea sta drept în fața Domnului, a oamenilor și a dușmanului și să mărturisească faptul că Îl slujea pe Atotputernicul astfel, încât a devenit o pildă de slujitor pentru Filipeni. Într-adevăr, frații din Filipi au învățat de la apostol iubirea de Dumnezeu și respectul pentru om; au primit Cuvântul și pilda de cum ar trebui fiii Celui Preaînalt să își ducă viețile. Mai mult, L-au auzit pe Atotputernicul vorbind pentru Pavel și nu l-au văzut niciodată pe cel rău folosindu-l, pentru că apostolul a căutat mereu sfințenia Domnului. Într-adevăr, este un bun exemplu de urmat, pentru că nimeni nu a găsit vreodată în el vreo vină sau purtare strâmbă.

Altădată, Pavel a spus că frații creștini trebuie să îi imite purtarea, așa cum el imita purtarea lui Hristos (1 Corinteni 11:1). Asta așteaptă Domnul de la fiecare dintre noi. De aceea, dacă cineva spune că este slujitorul Celui Preaînalt, dar nu a ajuns încă aici, este mai bine pentru el să vină la El în rugăciune și să-I ceară iertarea și să o ia de la capăt. Trebuie să mărturisim adevărat întotdeauna, pentru că până la urmă, nici cei din afară, nici cei credincioși nu trebuie să ne poată găsi vină; altfel, jertfa noastră nu va fi niciodată primită pe altarul lui Dumnezeu. De aceea mulți cer, dar puțini primesc; mulți caută, dar nu găsesc, bat, dar nu li se deschide? Da, pentru că puterea divină va lucra pentru noi după purtarea noastră!

Mântuirea pe care am primit-o ne-a făcut sfinți, dar cei care ard de dorință după cel care nu le este soț sau cea care nu le este soție sunt duși în ispită și dacă nu se vor elibera, vor cădea în lanțurile păcatului: adio viață eternă la Tatăl! Doar cei care s-au convertit pot fi cu adevărat eliberați de lanțurile poftelor și dacă îndură astfel până la capăt, vor putea să intre în împărăția Domnului (Matei 10.22, 24.13).

Deși nu suntem încă perfecți, nu putem căuta scuze pentru a trăi în păcat. Dimpotrivă, trebuie să creștem continuu până ajungem la înălțimea lui Hristos (Efeseni 4:13). Cel care, de pildă, trăiește evitându-și aproapele pentru că are o pricină împotriva lui nu merge pe calea Atotputernicului; în aceeași stare este cel care râvnește la bunul altuia. Cei cu o asemenea purtare trebuie curățați de aceste rele și de altele care le umbresc ființa.

Frate, dacă ai vreun stigmat pe suflet, vreo vină ascunsă, nu ești cu adevărat în mâinile Domnului. Deșteaptă-te! Dacă ai gânduri necurate, vei mărturisi rău și casei tale, și fraților tăi întru Hristos, și lumii.

Credința în Tatăl ne face deosebiți. De aceea trebuie să fim credincioși, sfinți și consacrați slujbei divine. Oricum, Scriptura spune vai de cel ce face pe unul din acești micuți care cred în Dumnezeu să cadă în păcat (Marcu 9.42, Luca 17.2). Cel ce nu trăiește după Cuvântul Scripturii este într-o stare jalnică pentru că nu este cu adevărat curat în fața Domnului.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!