Mesajul zilei

10/08/2017 - CE TREBUIE PROPOVĂDUIT

Dar pentru cei chemaţi, fie iudei, fie greci, este puterea şi înţelepciunea lui Dumnezeu.

1 Corinteni 1.24

Lumea este plină de religii. Aceasta demonstrează că oamenii sunt în căutarea lucrurilor juste, dar pe care nu le-au găsit. Oricare ar fi ele – chiar și chemările religioase sau bisericile creștine – nu satisfac nevoia umană. Trebuie să înțelegem că setea noastră  de Adevăr poate fi potolită prin mesajul crucii, având în vedere că Hristosul lui Dumnezeu, răstignit și înviat, este Singurul ce poate schimba oamenii în suflet.

De ce oare Isus este Mântuitorul? Fiindcă El este însuși Creatorul. Cel Preaînalt este compus din trei persoane, dar este un singur Dumnezeu. Aceasta este o taină și mintea noastră mărginită nu va reuși niciodată să înțeleagă. Isus este persoana Sfintei Treimi care a creat toate lucrurile – cele văzute și cele nevăzute (Coloseni 1.16). Când omul a căzut în păcat în grădina din Eden, a fost îndepărtat de Cel Atotputernic, fiind osânditt la pedeapsa cea veșnică. Cu toate acestea, dragostea cea sfântă a biruit și Isus, cea de-a doua persoană a Dumnezeului Sfintei Treimi, a venit pentru a suferi și muri în locul nostru.

Învățătorul ne-a cerut să mergem peste tot în lume pentru a propovădui Vestea cea Bună despre ceea ce El a făcut în favoarea umanității (Marcu 16.15). Acest mesaj este puterea lui Dumnezeu ce îl izbăvește pe om de toate lucrările cele rele și care, de asemenea, îi vindecă pe oameni de toate bolile. Propovăduirea Evangheliei nu are nimic în comun cu ceea ce propovăduiesc celelalte religii. Ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea desăvârșită a fiecăruia ce crede (Romani 1.16).

Cel mai mare bine pe care-l putem face oricărui cetățean este de a-i propovădui Vestea cea Bună. Cine o aude și îi dă ascultare ajunge la concluzia că tocmai asta căuta, dar nu știa. Această veste face ca Domnul Isus să pătrundă în inimi, iar cel care Îl primește își însușește imediat puterea cea sfântă, ce va face astăzi în viața lui același lucru pe care-l făceau oamenii ce au intrat în legătură cu Pastorul cel bun când El se afla în lume.

Hristos este înțelepciunea Celui Preaînalt. Cine Îl are în inimă are capacitatea de a ține piept atacurilor vrăjmașului și de a lua hotărâri bune. Așadar, acest cineva începe să trăiască dincolo de lupte și probleme. Auzind propovăduirea Cuvântului și citind Biblia, înțelege imediat ce răspuns trebuie să dea, ce cale este de urmat și, fiind de neclintit în păzirea poruncilor sfinte, nu se va lăsa niciodată stăpânit de nicio ispită.

Ca fii ai lui Dumnezeu, născuți din nou, trebuie să fim mai buni. Oamenii trebuie să vadă că în noi sălășluiește puterea cea sfântă. Tatăl nostru ceresc ne izbăvește de ispite, ne călăuzește pe Calea cea Bună și ne realizează din toate punctele de vedere. În sfârșit, este de netăgăduit faptul de a propovădui tuturor celor chemați că Hristos este puterea și înțelepciunea Tatălui.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!