Mesajul zilei

11/08/2017 - CARE ÎȚI ESTE OARE PRICEPEREA DESPRE TAINA LUI HRISTOS?

”Citindu-le, vă puteţi închipui priceperea pe care o am eu despre taina lui Hristos”

Efeseni 3.4

Apostolul Pavel avea o vastă cunoaștere despre subiectele duhovnicești. Cine nu cunoaște Cuvântul își poate închipui că este un privilegiat, dar adevărul este că Domnul nu-Și împarte fiii în două categorii, una pe care El o privilegiază și alta de care El nu se ocupă. Dumnezeu îi iubește pe toți în același fel (Romani 2.11) și vrea mereu ceea ce este mai bun pentru ai Săi. Ceea ce s-a întâmplat cu Pavel a fost că, pe lângă efortul său – care era, la prima vedere, mare –, chemarea sa era pentru a instrui biserica ce începea să facă primii pași în credință. De aceea, apostolul trebuia să aibă o înțelegere mai mare despre adevărurile cele veșnice.

Motivele pentru care Isus a venit în lume au fost dintre cele mai variate. Principalul a fost pentru a ne mântui și a ni-L face cunoscut pe Tatăl. El nu a făcut doar această lucrare, ci ne-a deschis cunoașterea pentru înțelegerea Cuvântului lui Dumnezeu. Apoi, potrivit chemării și nevoilor noastre, Învățătorul ne arată ceea ce trebuie să învățăm pentru a-I realiza voia cu succes.

Este important ca fiecare creștin să-și pună aceste două întrebări: care îmi este priceperea despre taina lui Hristos? Ce am oare în Cuvânt? Sunt mulți cei care nu doresc să-și cunoască drepturile în Domnul, ceea ce le aparține și ceea ce Tatăl a determinat să facă. Rezultatul este că aceștia trăiesc înfrânți, fără a primi binecuvântări. Pentru mulți, consemnările din Scripturi sunt doar simple fapte istorice. Ei nu înțeleg că, de fapt, acestea sunt adevărate lecții pentru a nu putea da greș.

Viața, învățăturile și lucrările lui Isus sunt relatate în Biblie ca o taină a lui Dumnezeu, ce a rămas de nepătruns patriarhilor și proorocilor pe durata întregului timp biblic. Odată cu venirea Împăratului tuturor împăraților, aceasta ne-a fost revelată. Astfel, Domnul S-a referit la ceea ce făcea lăudându-l pe Tatăl pentru a o fi descoperit pruncilor ce cred în El (Matei 11.25). Este nevoie să reflectezi și să înțelegi importanța acestei taine în viața noastră.

Cineva își poate petrece tot timpul în rugăciune, dar, de nu-și asumă revelația Cuvântului lui Dumnezeu, nu va avea niciodată izbândă. Suntem, înaintea Celui Preaînalt, a diavolului și tuturor lucrurilor, ceea ce ne este revelat și ceea ce ne asumăm. Isus a cerut să analizăm cu atenție Scripturile, căci El însuși făcea asta și învăța din Ele cine este El. Cuvântul aducea mărturie despre El și despre noi.

Trebuie să realizăm aceleași lucrări pe care Domnul le făcea. A ne bucura de binecuvântări, a ne exercita dreptul la ele și a le încerca va face ca și alții să învețe prin exemplul nostru. Atitudinile noastre și modul nostru de a ne ruga și de a înfrunta problemele trebuie să fie după cum Domnul o făcea și ar face-o de ar fi în locul nostru. Suntem învățăceii multora prin mărturia noastră.  

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!