Mesajul zilei

13/08/2017 - PRIVIND SPRE ISUS

”Când îţi întorci privirile spre El, te luminezi de bucurie şi nu ţi se umple faţa de ruşine”

Psalmi 34.5

O greșeală comună, dar grosolană, pe care o comitem este de a nu ne întoarce privirea spre Isus. Ne găsim inspirația peste tot în lume. De recunoaștem sau nu, deseori, cădem în imitarea modei lansate de cineva care, avea poate una dintre cele mai rele purtări. De asemenea, am fost cizelați de cultura în care am fost crescuți. Obișnuim să ne facem exemplu din oameni pe care nu-i cunoaștem bine și să disprețuim pe cine ar trebui să ne fie Model cu adevărat – El, Domnul Isus.

Când eram rătăciți, Fiul lui Dumnezeu a venit să ne mântuiască (Luca 19.10). Misiunea Sa cea mai mare a fost să moară pentru a ne izbăvi de păcate. El a venit de asemenea ca să ne învețe prin cuvinte și prin exemplul Său cum trebuie să ne purtăm față de toate lucrurile. Numai El ne servește de model, dar nu întotdeauna privim spre El. Ar trebui să urmăm purtarea Sa, modul în care se ocupa de cei rătăciți și cum înfrunta problemele, căci, astfel, vom fi luminați. Această luminare va face astfel încât să obținem izbânda în lupta cu ispitele.

A fi luminat este ceea ce avem nevoie. Fără de binecuvântata și adevărata lumină, bâjbâim pe întuneric și cădem în capcanele vrăjmașului, ce este viclean și ne dă târcoale (1 Petru 5.8), încercând să ne amețească și să ne facă să ne uităm la ceea ce nu ar trebui niciodată să cunoaștem. Tot ceea ce vrăjmașul ne arată este pură amăgire și nu ar face nimic bun nimănui. Chiar și cei care se oferă să-l slujească plătesc un preț enorm. Satana este rău în toate lucrările sale.

Întorcându-ne privirea spre Isus și învățând cu El, vom deveni acei oameni pe care Dumnezeu i-a plănuit. Dacă inima noastră strălucește sub adevărata Lumină, vom avea destulă judecată pentru a evita pericolele ce ne pândesc și, pe de altă parte, nu vom pierde ocaziile prilejuite de Tatăl.

Cine privește spre Isus primește condițiile necesare pentru a crede cu adevărat în Dumnezeu. Omul ce o face nu va fi niciodată amăgit. De această certitudine avem nevoie pentru a birui atacurile adversarului. Nimeni nu va avea izbândă fără ca lumina cea sfântă să-i strălucească pe chip. Cu cât cineva privește mai mult spre Isus, cu atât devine mai înțelept. Această privire trebuie îndreptată spre ceea ce spun Scripturile. Cel care renunță în a-și întoarce privirea spre Fiul lui Dumnezeu se lasă amăgit de geniul răului.

Dându-ne voie să-I cunoaștem Fiul, Cel Preaînalt ne arată că vrea să creștem duhovnicește, cât să și izbândim în toate sectoarele vieții. Ceea ce ne va face să avem izbândă este faptul de a respecta cu atenție și dăruire ceea ce a fost scris pentru noi în Sfintele Scripturi. Astfel, nu te vei împiedica și vei înfrunta cu succes atacurile pe care vrăjmașul le lansează și va continua să le lanseze în drumul tău. Nu te lăsa nicicum înșelat !

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!