Mesajul zilei

17/08/2017 - DIFERENȚA DINTRE CEL NEBUN ȘI CEL ÎNȚELEPT

”Calea nebunului este fără prihană în ochii lui, dar înţeleptul ascultă sfaturile”

Proverbele 12.15

Este deosebit de important să-ți pui următoarea întrebare: există oare nebuni în casa lui Dumnezeu? Un adevărat paradox, nu-i așa? Dar răspunsul este da! Dintre cei chemați pentru a fi înțelepți, sunt mulți cei care preferă să țină calea greșelii decât să-L slujească pe Domnul. Nu ar trebui să fie așa, căci au fost chemați din întuneric – loc al duhului rău unde diavolul stăpânește – pentru lumina minunată, unde Domnul le îndeplinește voia Sa (1 Petru 2.9). În plus, a fi înțelept în orice sector al vieții este infinit mai bine decât a fi un nesocotit și, când vine vorba de subiecte duhovnivești, este mai avantajos să trăiești în Împărăția Domnului unde nu există greșeală și nici lucrarea celui rău.  

După ce oare este recunoscut un om cu duh rău? El nu se preocupă să-L cunoască pe Domnul. Dacă are loc o adunare de învățare a Cuvântului, el va găsi o scuză și nu va veni; de apare vreo ispită, el se lasă condus de aceasta. Nu se roagă niciodată, nu ia parte la bătăliile duhovnicești pe care biserica le poartă, trăiește după firea lumii și plăcerea sa este în firea trupului.

Nebunul vede defecte în orice, mai puțin în propriile fapte. În plus, nu se gândește, nici măcar o secundă, că modul în care trăiește arată de ce Domnul nu lucrează în viața lui. Acest individ îi condamnă pe cei ce au căzut în păcat, dar crede că al său caz este diferit. Pentru un nebun, toți trebuie condamnați de au greșit, însă el va putea fi iertat. El acceptă minciuna diavolului ce spune că Dumnezeu îi înțelege nevoia.

În răbdarea si dragostea Sa, Domnul Își sfătuiește toți fiii să nu urmeze calea nebuniei, ce este largă și alcătuită de tot ceea ce omul crează pentru a-i aduce fericire și plăcere în societate. Nebunului îi face plăcere să plătească un preț exorbitant pentru a vedea o piesă de teatru, dar nu simte satisfacție în a cheltui aceeași valoare de bani pentru a cumpăra Biblia și alte cărți pentru cei nevoiași astfel încât aceștia să poată cunoaște Adevărul. Nu contează de cheltuie bani pe nimicuri, și nici nu investește niciodată în lucrarea lui Dumnezeu.

Ceea ce face ca un om să fie înțelept este faptul de a da ascultare povățuirilor Celui Preaînalt. Acționând astfel, îi face plăcere de a spune ”nu” păcatului și ispitelor vrăjmașului, de a fi sobru și de a nu se implica niciodată în fapte rele. Cel care ia acest fel de hotărâre nu-i pare rău niciodată de a fi dat curs înșelăciunii. Dacă fratele s-a dedat greșelii, oricine ar fi, trebuie să se căiască acum și să hotărască să urmeze calea adevărului!

Încercarea se abate asupra tuturor, dar va suferi necazuri acel om ce nu are respect pentru Cuvântul lui Dumnezeu. Cel care Îl respectă în toate hotărârile, neplecându-se dinaintea niciunei propuneri necinstite, trebuie să fie răsplătit.      

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!