Mesajul zilei

23/08/2017 - CE FEL DE MARTOR EȘTI TU?

”Un martor credincios nu minte, dar un martor mincinos spune minciuni”

Proverbele 14.5

De credem sau nu, suntem martori ai lui Dumnezeu. El se face cunoscut prin ceea ce spunem sau facem. Trist este când suntem martori falși – nu vorbim sau nu dovedim puterea și dragostea Sa sfântă. Sutem responsabili de oamenii ce ni se află alături. De fapt, putem să îi influențăm în bine sau în rău. Vorbindu-le potrivit învățăturilor Domnului, le dăm posibilitatea de a se izbăvi de puterea cea rea ce a cuprins toată umanitatea prin căderea lui Adam. A face binele tuturor fără părtinire ne este o îndatorire.

Omul meschin trăiește pentru sine însuși și îi pasă câtuși de puțin de ceilalți. Tot ceea ce dorește este o fericire fără de margini, dar aceasta este imposibil, căci, chiar de adună o mulțime de bunuri, va sfârși prin a realiza că a fost doar o zădărnicie. Avem nevoie unii de alții pentru a trăi, pentru a perpetua specia și a aduce harul sfânt nouă înșine. Numai martorul Adevărului reușește să trăiască bine în orice situație – fericit este numai cel care îi slujește Creatorului.

Domnul a prevăzut ca să fim cu toții martori adevărați. El a pus în ființa umană capacitatea de a realiza lucrarea Sa spre binele umanității, lucrare ce se înfăptuiește și printre cei rătăciți, ce nu au auzit niciodată Evanghelia. De este folosită, va da roade tuturor. A ne strădui pentru bunăstarea și fericirea oamenilor este îndatorirea tuturor și, fără îndoială, cei ce își duc la îndeplinire misiunea vor fi răsplătiți.

Martorul fals trăiește afirmând că nu există rezolvare pentru specia umană și nu depune niciun efort pentru a afla vreo soluție de ieșire din criză. Tot ceea ce vorbește este minciună. Acesta se lasă convins de vrăjmaș că a face lucrurile greșite este mijlocul cel mai rapid pentru a obține izbânda și, apoi, când nu dă de niciun capăt din cauza propriei iresponsabilități, îl învinuiește pe Creator. Ce oare este de făcut cu asemenea oameni? Să te rogi pentru pierzania lor? De facem asta, ne vom alătura chiar lor. Rezolvarea este de a spune prin cuvinte și prin modul de trăi că, în Evanghelie, există îndreptare pentru toate greșelile și vindecarea tuturor suferințelor.

Ne dăm seama cine sunt martori adevărați și cine nu după modul în care trăiesc. În timp ce martorii adevărați sunt pozitivi, sufletiști și mulțumiți, cei falși mint, sunt încrâncenați și nefericiți. Cel care este credincios Domnului Dumnezeu, îndeplinind misiunea primită, va observa că nu va avea nevoie de mult efort pentru a reuși ceea ce dorește. Faptul de a spune adevărul va face astfel încât forțele lui Dumnezeu să-l ajute în toate cele. În schimb, cei falși își dau toată silința, dar nimic nu le reușește.

Ce fel de martor ești tu? De l-ai ajutat pe vrăjmaș în încrâncenarea sa de a pune capăt umanității și de a o face să sufere, încă mai este timp de îndreptare. Domnul nu Și-a schimbat gândirea în ceea ce te privește ; El vrea ca să-ți asumi locul în Hristos și să faci bine tuturor de peste tot. Astfel, în ziua de apoi, vei vedea că munca nu ți-a fost zadarnică, iar Domnul însuși îți va da răsplata veșnică pentru credincioșenia ta.           

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!