Mesajul zilei

26/08/2017 - Să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre

”Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită”

Romani 12.2

Atât de mult visata prefacere depinde numai de noi pentru a fi înfăptuită, iar pentru aceasta, primul lucru de făcut este de a nu ne porivi chipului veacului acestuia, crezând că lucrurile sunt zadarnice, că ne-am născut cu anumite sechele și, din nefericire, suntem neputincioși. Aceasta nu este adevărat. Nu accepta faptul de a fi robul diavolului, cu atât mai puțin robul poftelor pământești. Fii neîncetat robul neprihănirii lui Dumnezeu și încearcă să te prefaci.

Căderea lui Adam poate să fi făcut în viața ta o stricăciune diferită de cea cauzată vieților celorlalți oameni, dar nu accepta să crezi despre tine că ești un caz pierdut ; primenește-ți chiar tu prefacerea ! Până la urmă, suntem adepții schimbărilor, fiindcă Dumnezeu ne-a pus în mâini capacitatea de a ne îmbunătăți traiul. Așadar, fii puternic și îndeplinește voia sfântă.

Lucrarea este făcută prin înnoirea minții, ce are loc atunci când ascultăm ceea ce Domnul spune în Cuvântul Său, căci ce este scris are puterea de a face prefacerea necesară. De aceea, înțelegând ceea ce Dumnezeu spune, este important să pui capăt purtărilor greșite, gândurilor și lucrării rele ce te înrobesc. A înceta de a mai sluji poruncii sfinte înseamnă să greșești de două ori. Cine va nesocoti Cuvântul Său va trebui să se căiască amarnic în Ziua Judecății, însă va fi mult prea târziu.

Voia sfântă este plăcută din toate punctele de vedere și nu este grea sau truditoare, cum încearcă să dovedească viața celor mistici și religioși, care se află cu totul în afara planului cel sfânt al lui Dumnezeu. Acești oameni sunt adepții fanatismului și unor anumite practici religioase ce nu-și au originea în Domnul, fiindcă sunt lucruri inventate de cei cărora nu le este frică de Dumnezeu.

Cel Preaînalt dorește să-I cunoaștem buna Sa voie plăcută și desăvârșită. El știe că nu vom avea niciodată izbândă în viață dacă nu descoperim cât de multe lucruri plăcute nu a creat El pentru ca să fim fericiți în El. Cel care cunoaște puțin din voia Celui Preaînalt simte doar o anumită ușurare, dar cu adevărat cel mai bine este de a-I cunoaște în totalitate voia Sa desăvârșită pentru a se realiza.

Ceea ce Tatăl a determinat pentru noi este bine, căci El dorește să izbândim în El. Dimpotrivă, a nu da ascultare acestui Izvor de dragoste înseamnă să te adapi din izvorul urii și suferinței. Fratele meu, Creatorul, cu întreaga Sa putere, ne-a făcut ființe inteligente și a prevăzut totul pentru ca să fim mai mult decât biruitori în toate aceste lucruri (Romani 8.37). Pentru aceasta, buna Sa voie îi va călăuzi spre calea izbândei pe toți cei care cred în El.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!