Mesajul zilei

27/08/2017 - MARE GRIJĂ FAȚĂ DE ÎNDOIELI

”Dar cine se îndoieşte şi mănâncă este osândit, pentru că nu mănâncă din încredinţare. Tot ce nu vine din încredinţare e păcat”

Romani 14.23

Atunci când discipolii I-au atras atenția Domnului Isus asupra faptului că smochinul pe care-l blestemase avea să se usuce din rădăcină până-n vârf (Matei 21.20,21), El a încunviințat să-i învețe pașii necesari ce trebuie făcuți pentru a realiza lucrarea sfântă: a avea credință în Dumnezeu și a nu se îndoi.

Isus a poruncit să avem credință în Dumnezeu (Marcu 11.22). Acesta este sfatul cel sfânt pentru toate faptele noastre. Cine crede că nu are credința necesară trebuie să audă propovăduirea Cuvântului, căci credința vine în urma auzirii, iar auzirea vine prin Cuvântul lui Dumnezeu (Romani 10.17). Dar ce este oare credința? Biblia spune că este ”o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd” (Evrei 11.1). A-și motiva nădejdea în biserică sau propovăduitor este o greșeală. Credința trebuie să-și aibă fundamentul numai în Domnul.

Îndoiala, ce este contrariul credinței, face ca orice om ce o lasă să-i sălășluiască în inimă să fie osândit. Așadar, trebuie să ai mare grijă pentru ca nesiguranța să nu-ți pătrundă în suflet, căci orice lucru pe care-l faci îndoindu-te te va osândi. Un exemplu pentru aceasta este persoana ce s-a căsătorit, dar nu are convingerea că a fost voia Domnului să-și unească destinul cu acel partener. După cum putem amplifica această înțelegere pentru cel care își deschide o afacere sau începe vreun proiect cu îndoieli în străfundurile inimii. Tot ceea ce facem cu îndoială ne va osândi. Având îndoială în suflet este mai bine să nu faci acel lucru, căci aceasta îți va aduce înfrângerea.

Atrăgându-ne atenția asupra acestui adevăr, Dumnezeu ne arată singura cale pentru adevăratele realizări – a acționa cu credință. Cineva poate să se întrebe ce este de făcut pentru a înceta de a se mai îndoi. Împăratul David a spus că a strâns Cuvântul lui Dumnezeu în inimă ca să nu păcătuiască împotriva Domnului (Psalmi 119.11). Cine va proceda astfel va vedea că îndoiala i se va risipi din suflet.

De îți dorești să ai credință, dă auzire Cuvântului lui Dumnezeu, atât la propovăduirea Cuvântului, cât și la citirea Scripturilor. Astfel, vei reuși să-L auzi pe Dumnezeu și, în acest fel, o încredințare îți va pătrunde în străfunduri. Aceasta este ceea ce Cuvântul lui Dumnezeu spune că este credința. Drept urmare și fără nicio îndoială, fă-ți porunca determinând ca acel ceva să devină adevărat pentru tine sau în tine.

În orice situație te-ai afla, supune-I Lui problema prin rugăciune și așteaptă-I sfatul, ce va veni prin Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă ”lumina roșie” s-a aprins, nu te avânta. Dacă cea ”verde” este aprinsă, continuă-ți planul. De permitem, Domnul ne va călăuzi în toate. De ți-ai făcut rugăciunea, nu mai lua hotărîrile de unul singur, ci lasă ca semnul lui Dumnezeu să te călăuzească. Cu El, vei reuși 100%.

Scrierea sfântă ne mai aduce la cunoștință că tot ceea ce nu vine din credință este păcat. Așadar, trebuie să ai acest lucru în minte și să nu mai cazi în capcanele vrăjmașului. De nu primești încredințarea, să nu-ți asumi nimic. Fără de credință, cel mai bun lucru de făcut este să aștepți. Lasă-L pe Domnul să îți reveleze voia Sa, dragostea Sa și să-ți dea înțeleapta Sa călăuzire. Acționând astfel, nu vei face niciodată parte din cei ce vor fi osândiți  

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!