Mesajul zilei

28/08/2017 - PĂCATUL ȘI ÎNDRĂZNEALA

Isus le-a văzut credinţa şi a zis slăbănogului: „Îndrăzneşte, fiule! Păcatele îţi sunt iertate!"

Matei 9.2

Unul dintre cele mai rele lucruri ce i se pot întâmpla omului este de a cădea în păcat. Când aceasta se întâmplă, legământul cu Domnul este întrerupt și cel rău începe să lucreze în viața acelui om. În consecință, zilele devin mohorâte, îndrăzneala dispare și omul se poartă ca și cum ar fi cuprins de o ”paralizie a duhului”. Fratele meu, diavolul face totul pentru ca fiii lui Dumnezeu să-i cadă în laț. De exemplu, pentru a-l face pe un rob al Domnului să se îndepărteze de Casa Tatălui, Satana este capabil de a-i scoate în cale celui mai urât bărbat pe femeia cea mai frumoasă și femeii celei mai urâte pe bărbatul cel mai chipeș - sau chiar pe cineva de același sex!

Vrăjmașul născocește tot felul de prilejuri pentru ca omul să fie necinstit, ipocrit, rău etc. În sfârșit, el face totul pentru a-l îndepărta de prezența Domnului - și nu sunt puțini cei care cred în minciunile sale. Însă, apoi, sunt cuprinși de rușine, tristețe și tot felul de sentimente ce vor face ca acea viață să cunoască nimicnicia din toate punctele de vedere.

Pasajul citit vorbește despre un slăbănog ce avea multe păcate. Ori, cel care păcătuiește, își va vedea viața duhovnicească diminuată, căci, orice nelegiuire împiedică lucrarea lui Dumnezeu în viața sa. La început, este ajutat de cel rău pentru a obține vreo izbândă. Așadar, când este molipsit de duhul  morții și practică un act păcătos, acest om crede că Domnul nu se interesează de anumite atitudini ale sale și că de fapt îi binecuvântează viața. Amarnică amăgire !

Acel om ce zăcea inert pe un pat afară purtat de patru prieteni, care, auzind învățămintele Învățătorului, au avut credință și l-au dus pe slăbănog în prezența Domnului. Aceasta trebuie făcut cu toți cei care sunt în suferință, căci, auzind Cuvântul cel bun și crezând în El, sunt iertați și se vor putea ridica pentru a-și asuma locul în Hristos. Văzând credința pe care o aveau cei patru prieteni, Domnul a onorat-o și i-a spus slăbănogului că i-au fost iertate păcatele. În plus, i-a spus să aibă îndrăzneală.                                                                                                                                                            

Ori, cine cine este fatalist în viață are foarte puțină voință pentru a se ridica, dar, fiindu-i iertate greșelile – ceea ce înseamnă, pentru el, că nimic nu-l mai desparte de Dumnezeu și nici nu se opune ca puterea sfântă să lucreze în viața sa - , trebuie să aibă îndrăzneală și să înceapă să se considere un biruitor. Cine este iertat de Domnul își are ”fișa curată” ! Este ca și cum nu ar fi nesocotit niciodată Cuvântul, fiind cu totul liber pentru a face, în Numele Domnului, ceea ce orice rob credincios a făcut deja.

Fratele meu, dacă ceva te desparte de Cel Preaînalt, de ce oare să nu mărturisești chiar acum și să-ți ceri iertarea cea sfântă? Este de ajuns să fii sincer și să-ți deschizi inima ca să fii iertat și să nu mai ai nicio osândă. Profită de acest moment și împacă-te cu Tatăl!  

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!