Mesajul zilei

30/08/2017 - NEVOIA DE A CREȘTE

”V-am hrănit cu lapte, nu cu bucate tari, căci nu le puteaţi suferi, şi nici acum chiar nu le puteţi suferi”

1 Corinteni 3.2

A continua neîncetat de a crește în credință trebuie să constituie ținta vieții celui care dorește să biruiască în toate. Însă, de a fost crescut cu lapte, ceea ce există superficial în Cuvântul lui Dumnezeu, omul nu va crește niciodată în duh. Copiii în ale credinței trăiesc țipând la frații lor, reproșându-le faptul de a nu le fi făcut pe plac și că nu s-au îngrijorat când au plâns. Domnul dorește să ne purtăm ca oamenii copți la minte.

Nu există creștere fără hrană adevărată. Laptele este pentru primele luni de viață, dar apoi, trebuie consumate bucate tari. Cine nu urmărește perfecțiunea nu va ajunge să cunoască ceea ce eroii credinței din vechime au trăit. Tatăl nostru dorește să ne folosească în același mod în care i-a folosit pe Moise, Ilie și tot atâția alții. Împărăția întunericului nu se joacă cu lucrarea lui Dumnezeu: vrea să o nimicească. De nu vom fi uneltele Domnului, așa cum frații noștri au fost în vremurile biblice, vom cauza stricăciuni Împărăției lui Dumnezeu.

Copiii în credință nu au capacitatea de a primi bucăți tari. Este necesar să-l caute pe Dumnezeul profeților, apostolilor și Domnului Isus Hristos. Milioane de oameni se vor duce în infern de nu ne schimbăm atitudinile duhovnicești. Dacă ne vom lăsa îmbuibați cu carne, vom trăi în adulter fizic sau spiritual și ne vom dori lucrurile firii lumești, vom fi condamnați de judecata veșnică.

Ființa crescută numai cu lapte nu se va maturiza niciodată în credință. Anii vor trece și aceasta nu va înțelege de ce Dumnezeu nu-i acordă atenție. Este capabilă de a strica planul sfânt, căci, așa cum fac cei mici, consideră că trebuie să fie prima în toate. Pentru a-și atinge scopul, minte, înșeală și îi folosește pe cei rătăciți prin cele mai de neînchipuit, murdare și criminale mijloace. Ceea ce o interesează este ca lucrarea să fie făcută cu orice preț și atunci crede că scopul scuză mijloacele.

Nu te lăsa amăgit de vrăjmaș, ci caută desăvârșirea credinței. Cu cât mai aproape de ea vei ajunge, cu atât mai mult Îl vei bucura pe Dumnezeu și te vei izbăvi de amăgirile cărnii. Invidia, ambiția și alte asemenea defecte de caracter nu trebuie să existe în inima celui care Îl cunoaște pe Domnul și Îi slujește cu adevărat.     

Tu ești cel care spui cu ce fel de hrană vei fi hrănit. De vei continua să fii hrănit cu lapte, nu vei ajunge niciodată cu desăvârșire matur, un om complet, rob folositor și biruitor în toate lucrurile. Este nevoie să-ți dai toată silința pentru a-L bucura pe Dumnezeu.

Nu-ți ascunde harul, ci cultivă-l îndeajuns pentru ca împreună cu ceea ce ți-a fost dat să reușești să-ți mărești ceea ce ți-a fost încredințat. Astfel, vei primi elogii și răsplăți în Ziua cea mare, fiind poftit să faci parte din Împărăția pregătită încă de la crearea lumii.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!