Mesajul zilei

31/08/2017 - GLASUL CE SE ROAGĂ GEMÂND

”Ascultă-mi glasul, Dumnezeule, când gem! Ocroteşte-mi viaţa împotriva vrăjmaşului de care mă tem! ”

Psalmi 64.1

Este bine să cunoști făgăduințele lui Dumnezeu și să ai credință pentru a striga după ele. Aceasta este tot ceea ce are nevoie omul pentru a fi salvat în momentul ispitei. Toți robii Domnului au trecut prin încercări grele la fel cu cele pe care le înfrunți. Să știi că vrăjmașul lucrează în toate generațiile și ispitește pe toată lumea. Însă, atunci când cineva este provocat nu trebuie să se considere slab, ca și cum ispita ar da în vileag că este lipsit de orice putere, ci trebuie să-și amintească de făgăduințele Domnului și să le revendice.

Diavolul te ispitește să faci ceva greșit și, în același timp, parte din planul său perfid este de a încerca să te convingă că acest lucru se întâmplă din cauza slăbiciunilor ce sălășluiesc în tine. Adevărul este că până și Domnul Isus a fost ispitit în toate lucrurile. Așadar, dacă astăzi te afli sub vreun atac al vrăjmașului, nu ceda și nici nu te considera un om slab, mârșav și fără caracter. Să nu crezi că din cauza trăsăturilor tale josnice te-ai gândit și ți-ai dorit ceea ce nu valorează nimic.

Lucrul cel mai bun este că Isus a promis deja că Tatăl Său și Tatăl nostru, Dumnezeul Său și Dumnezeul nostru, ne va izbăvi de toate ispitele de Îl vom striga (Matei 26.41; Luca 22.40; Evrei 2.18). Nu accepta - și cu atât mai puțin nu practica – ceea ce ispititorul ți-a propus. Cuvântul spune că împreună cu ispita vine de la Dumnezeu și mijlocul de a ieși din ea (1 Coriteni 10.13). Dumnezeu este credincios și nu va îngădui niciodată să fii ispitit peste puterile tale. Așadar, rabdă și vei ieși din această încercare mult mai puternic!

Oricât de grea ar fi situația în care te afli, strigă după Domnul. Aceasta spune versetul citat. Cel Preaînalt îi aude pe toți cei care se îndreaptă spre El și Îi cer ajutorul. Chiar acum, El așteaptă ca să te duci la El cu credință și să strigi să fii izbăvit de orice atac rău. Nu te necăji și nici nu te lăsa stăpânit de ură din cauza ”slăbiciunilor” tale, ci rezolvă aceste probleme o dată pentru totdeauna. În acest moment, El te sfătuie să pui capăt la tot ceea ce este trimis de vrăjmaș ca să te abată din Cale.

Să nu fii robul grozăviei vrăjmașului. Tot ceea ce trebuie făcut este de a spune Domnului ceea ce se întâmplă. Nu ascunde nimic, mărturisește ceea ce ai acceptat deja și refuză de a mai trage la acest jug. Recunoscând și mărturisind Domnului toate păcatele, El își începe lucrul și ți le iartă, căci știe cum să procedeze cu toate ispitele. Dumnezeu știe cum să desfacă toate capcanele pe care cel rău ți le-a întins pentru a te ține strâns în mâinile sale necurate.

Contează câtuși de puțin cât ai cedat. Căci toate greșelile ți-au fost puse asupra lui Hristos, ce a plătit prețul răscumpărării tale. Acest moment este foarte special pentru tine, fiindcă Dumnezeu îți este alături și este gata să te schimbe cu desăvârșire. Asumă-ți această binecuvântare!  

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

DOMNUL FIE CU TINE!