Mesajul zilei

01/09/2017 - NU TE VEI CLĂTINA

”Domnul împărăţeşte îmbrăcat cu măreţie; Domnul este îmbrăcat şi încins cu putere, de aceea lumea este tare şi nu se clatină."

Psalmi 93.1

Dacă acest verset s-ar fi oprit la prima parte ar fi fost deja de ajuns pentru a ne încredința Dumnezeului celui veșnic. Spunând că El împărățește, psalmistul ne dă toată informația de care avem nevoie pentru a crede în sfârșitul răului ce ne atinge – fie că este vreo boală, o problemă financiară, o căsnicie ce nu merge sau chiar o ispită. Până la urmă, Cel care împărățește are toată puterea. Una dintre ultimele afirmații ale Domnului Isus, consemnată de Matei în evanghelia sa, vorbește despre acest adevăr (Matei 28.18).

Domnul este îmbrăcat cu putere, ceea ce înseamnă că în El nu există nicio greșeală, răutate sau lipsă de dragoste. Cel Preaînalt este desăvârșit, căci împărățește în toate domeniile cunoscute și în cele care ne vor fi revelate. Împărățește deopotrivă în lumea duhovnicească și cea fizică; măreția Sa este vestită peste tot. Plăcerea Sa este de a transforma omul stăpânit de ispită, robul oricărui păcat, într-un slujitor credincios Lui. Bucuria Sa este de a-i izbăvi pe cei asupriți, de a-i vindeca pe cei bolnavi și de a aduce pace tuturor.

Nu există nimic față de care Dumnezeu să nu aibă capacitatea de a îndrepta. Cu El se află toate harurile, tainele și capacitățile. Când Tatăl hotărăște de a lucra, nimeni nu poate să I se împotrivească (Isaia 43.13). Dându-ne mântuirea în Hristos, El ne-a făcut copiii Săi și, astfel, nu numai ne-au fost iertate păcatele, ci am fost făcuți moștenitori ai Celui Preaputernic și împreună-moștenitori cu Isus (Romani 8.17). Avem acces la același har ce lucra în Fiul Său și, de aceea, nimic nu ne va mai putea despărți de dragostea lui Dumnezeu.

Pregătirea pe care Domnul a făcut-o cu Sine însuși pentru a-Și împlini voia în noi este atât de mare încât l-a făcut pe psalmist să mai spună că El S-a îmbrăcat și şi încins cu putere. Iar aceasta este mai mult decât avem nevoie, căci nu există nici cea mai mică șansă să fim biruiți în nicio bătălie, deoarece avem cu noi ajutorul Celui Preaînalt împotriva forțelor răului. Fratele meu, nu trebuie să ne mai fie frică pentru ziua de mâine și de niciun atac al celui rău. Vom birui tot ceea ce ni se va ivi în cale.      

Dumnezeu nu numai garantează că lumea fizică este puternică, deoarece legile firii nu vor putea fi schimbate, iar omul nu va reuși să distrugă Pământul, în ciuda armelor atomice inventate și a altora asemenea lucruri ce vor fi create. Așadar, nu avem motive de a ne preocupa față de știrile cum că dintr-un moment în altul vreo putere atomică, condusă de vreun dictator iresposabil ne va face să dispărem de pe hartă. Domnul Isus ne-a asigurat că Cerul și pământul vor trece, dar neamul acesta nu va trece. Cine crede în Dumnezeu nu se va clătina niciodată. 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!