Mesajul zilei

03/09/2017 - MĂRTURISIREA CELOR RĂSCUMPĂRAȚI

„Lăudaţi pe Domnul, căci este bun, căci în veac ţine îndurarea Lui!” Aşa să zică cei răscumpăraţi de Domnul, pe care i-a izbăvit El din mâna vrăjmaşului şi pe care i-a strâns din toate ţările:de la răsărit şi de la apus, de la miazănoapte şi de la mare”.

Psalmi 107.1-3

Isus a spus că diavolul este tatăl minciunii (Ioan 8.44), în timp ce Dumnezeu spune numai adevărul. În toate lucrările Domnului, nu există urmă de răutate sau întinare, căci El este desăvârșit în adevăr. Cei răscumpăraţi de Domnul sunt sfătuiți să-L slăvească, căci El este bun și îndurarea Lui în veac ține (Esdras 3.11). Deși omul și-a schimbat obiceiurile față de modul de a trăi, dobândind mai multe cunoștințe despre știință și bucurându-se de multele beneficii pe care progresul le-a adus, el este același, diavolul rămânând același, după cum și Dumnezeul nostru a rămas neschimbat. Ceea ce este bine este că îndurarea Domnului nu va avea niciodată sfârșit. El nu se schimbă și continuă să dorească binele tuturor și pentru toate generațiile.

Afirmația cum că Dumnezeu este bun, ne aduce multe învățăminte. Putem înțelege că El este bun pentru a lecui infirmitățile, începând cu bolile cunoscute, ce atacă omul, și până la cele ce rămân de nepătruns înțelegerii celor mai de seamă cercetători din lumea medicală. Nu există nimic ascuns lucrării sfinte.

Cel Preaînalt este bun, iertător și te poate scăpa din orice ispită ce te atacă cu minciunile sale. De ești stăpânit de gânduri greșite sau îți dorești ceea ce este interzis, să nu crezi că acestea vin de la Domnul. Ești sub influența celor mai groaznici demoni ai infernului, ce doresc să-ți ia coroana de pe cap. Dumnezeu este iscusit în izbăvirea oamenilor ca tine, dar numai de ți-o dorești cu adevărat. Atâta timp cât creștinul cochetează cu păcatul, Domnul nu poate lucra.   

În rugăciunea cunoscută ca Tatăl Nostru, Isus ne învață să cerem Celui Atotputernic să ne ferească de ispite (Luca 11.4). Așadar, de vei cere, El va face asta pentru tine.

Domnul este bun în a se îngriji de cei care I se înfățișează cerându-I ocrotirea. În această lume rea, plină de primejdii la tot pasul și de oameni ce se încredințează voinței lui Satana, cei care cred în Dumnezeu și Îi cer ajutorul vor fi cruțați de toate atacurile vrăjmașului. Când Tatăl lucrează, diavolul este încătușat, iar lucrările rele sunt oprite și distruse.  

De ai cochetat cu păcatul – chiar de nu ai căzut în el  -  te-ai lăsat dus de ispită. Pune capăt la asta chiar acum ! Îndurarea Domnului ține în veac, însă, cu toate acestea, nu amâna pentru mai târziu luarea acestei hotărâri. Cine a fost luminat a simțit deja că nelegiuirea îi dă târcoale inimii și continuă să se lase condus de acest sentiment, să-L părăsească cu bună știință pe Tatăl și să se încredințeze celui rău.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!