Mesajul zilei

04/09/2017 - PUTEREA CARE-L ÎNSOȚEȘTE PE CEL CARE ESTE AL LUI DUMNEZEU

“Marea a văzut lucrul acesta, şi a fugit, Iordanul s-a întors înapoi”

Psalmii 114.3

Citește versetele dinainte și după cel citat aici. Se vorbește despre plecarea copiilor lui Israel din Egipt, ce a fost glorioasă. Este citat ca un exemplu a ceea ce s-a întâmplat în momentul eliberării noastre din imperiul întunericului. După ce a înlăturat diavolul, după ce a dezbrăcat domniile și stăpânirile înaintea lumii, Domnul Isus le-a făcut de " ocară " și a ieșit biruitor (Coloseni 1:13; 2:15). A fost atât de multă putere încât totul a deschis calea pentru copiii lui Dumnezeu să iasă din robia adevărată și să meargă în Canaanul ceresc. Calea este încă deschisă astăzi pentru oricine ascultă de Veștile Bune, Evanghelia.

De atunci, Dumnezeu este în mijlocul poporului Său. Asta a condus marea să se retragă, Iordanul să se întoarcă, munții și dealurile să sară ca niște oi și miei. Stânca s-a deschis, şi au curs ape, care s-au vărsat ca un râu în locurile uscate: viața de belșug a început (Ioan 10.10). Nu există lipsă, nimic altceva care să  ne separe de Domnul (Romani 8: 35-39). Tot pământul se bucură din cauza justiției care a venit să domnească. Eliberarea noastră este cel mai mare fapt al dreptății Domnului.

Nu există obstacole pentru copiii lui Dumnezeu ca să ajungă acolo unde le-a fost determinat. Ușile sunt deschise. Calea este în siguranță și înlesnită pentru toți cei chemați. Doar cei răi, aceia care se lasă conduși de dușman și preferă plăcerile cărnii în loc de ceea ce Împărăția a pregătit pentru ei, nu vor intra la nunta Mielului lui Dumnezeu. Unii preferă să meargă la holda pe care a cumpărat-o, alții să-și supravegheze căsătoria și mulți sunt prinși în păcate (Matei 22:1-8). Ce pierdere! Cum poți schimba fericirea veșnică pentru o plăcere trecătoare și, în multe cazuri, o plăcere diabolică și murdară?

Miracolul descris nu a fost fizic. Se repetă de fiecare dată când cineva se trezește și se predă Domnului. Fiecare păcătos care-și simte nevoia pierdută și strigă pentru mântuire este imediat luat din imperiul groazei și transportat cu slavă Împărăției Luminii. Mai mult, el merge plin de siguranță în umbra Celui atotputernic (Psalmii 91:1).

Când accepți darul Domnului, prezența Atotputernicului va intra în viața ta și nu va pleca niciodată. Apoi, vei merge înconjurat de un zid de foc, care nu va lăsa niciodată farmecelor, vrăjilor și altor lucrări ale întunericului să te atingă. O mie să cadă alături de tine, și zece mii la dreapta ta, dar de tine nu se va apropia. (Psalmii 91:7).

Toți cei care convertesc cu adevărat la Dumnezeu află că El a schimbat lucrurile spre bine. Nu există nici o lipsă pentru cine face parte din familia divină. Cu El în jurul tău, inamicul nu va putea să-și ducă atacurile până la capăt. Deci, nu ieși să practici sau să faci vreun păcat.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!