Mesajul zilei

05/09/2017 - NU EXISTĂ ALTĂ INTRARE

“Iată poarta Domnului: pe ea intră cei neprihăniţi.”

Psalmii 118.20

Există mulți oameni ai lui Dumnezeu care se lasă înșelați de diavol, care-i folosește pentru a face ceva greșit. Apoi aceste persoane cad în ele însăși, mărturisesc păcatele lor Domnului și le abandonează. Cu toate acestea, din când în când, își amintesc greșeala și încep să o facă din nou. Unii o fac pentru a găsi inspirație; alții, din simplă plăcere. Apoi, când sunt mulțumiți, Îl roagă pe Domnul să-i ierte și promit că nu vor mai acționa în acest fel. Doar că în următoarea ispită, ei se lasă să fie conduși din nou de inamic. Acum, eșecul de a mărturisi păcatele și de a le părăsi cu adevărat este o lovitură mare din partea adversarului.

O altă greșeală este aceea de a gândi că, recunoscând și mărturisind păcatul și crezând că ai obținut iertarea divină, nu trebuie să îndrepți lucrurile față de cine ai greșit. Astfel gândește funcționarul care a scăpat cu o anumită sumă, soțul necredincios sau prietenul care a calomniat, a criticat și a defăimat. Adevărul este că trebuie să îndreptăm greșelile cu cei pe care i-am amăgit, despre care am vorbit rău sau am înșelat. Isus ne-a învățat: dacă îți aduci darul la altar, și acolo îți aduci aminte că fratele tău are ceva împotriva ta, lasă-ți darul acolo înaintea altarului și du-te întâi de împacă-te cu fratele tău (Matei 5:23,24).

Zacheu a primit doar mântuire când a recunoscut și a fost dispus să îndrepte greșelile cu cine fusese necredincios. În calitate de colector de impozite, el folosea păcăleli - prin taxarea a mai mult decât se datora, el păstra ce rămânea - însă s-a pus la dispoziție pentru a-și „revizui fișierele” și a întoarce împătrit ceea ce furase (Luca 19.8). Cum poate cineva al lui Dumnezeu să trăiască într-o casă, să conducă o mașină sau să folosească un bun care nu este produsul transpirației sale?

Oricine, din orice motive, își închide ochii și nu reușește să îndrepte greșelile cu persoana pe care a înșelat-o în timp ce se află pe drum - în timp ce este timpul - va fi într-o situație proastă în Ziua Judecății eterne. Feriți-vă de judecata din ultima Zi! Există o singură ușă prin care vor intra cei neprihăniți, care este Adevărul, adevărata neprihănire. Puteți alege să intrați prin porțile înșelăciunii și minciunii, numai că duc la pierzare (Matei 7:13).

Cel care vrea să reușească în viață trebuie să caute două lucruri: Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui (Matei 6.33). Mulți caută numai Împărăția: vindecare, prosperitate, pace, siguranță, iertarea păcatelor, dar trebuie să căutăm și dreptatea Împărăției lui Dumnezeu, care este 100% dreaptă. În Domnul nu există nici o nedreptate. La cei care se adresează pentru a trăi împreună cu El pentru toată eternitatea, nu poate exista nici o nedreptate. Oricine nu este îmbrăcat  în haina de nuntă va fi aruncat în întunericul de afară (Matei 22: 1-14).

Ferește-te de lovitură: diavolul folosește pe cineva pentru a face o greșeală; apoi el dă cea mai dură lovitură, umplând acest individ cu rușine pentru a nu mărturisi ce a făcut. În Ziua cea mare, va "vomita" în detaliu ce a făcut greșit. Fratele meu, îndreaptă-te acum și intră pe Poartă.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!