Mesajul zilei

06/09/2017 - ADEVĂRATA LUPTĂ

“Partea mea, Doamne, o spun, este să păzesc cuvintele Tale”

Psalmii 119.57

Lăcomia a despărțit și a pus capăt multor familii. Când vine vorba de împărțirea moștenirii, interesul propriu cântărește cel mai mult. Există întotdeauna cineva care dorește cea mai bună zonă, cea mai valoroasă casă, și în acest scop minciuni sunt fabricate; sunt chemați experți, mituitori și chiar lucrări de vrăjitorie. Este regretabil să vezi oameni care nu-L cunosc pe Domnul lăsându-se învăluite de geniul răului; cu toate acestea, cel mai trist lucru este să vezi slujitorii lui Dumnezeu procedând în același fel.

Psalmistul a luat decizia: moștenirea lui va fi Domnul. Oricine face acest lucru va vedea, de asemenea, că a luat cea mai fericită și mai productivă inițiativă. Mai întâi, pentru că Domnul va lupta în numele tău și chiar dacă în întuneric sunt născocite planurile care să-ți facă rău, adevărata justiție va intra în acțiune și va acționa în folosul tău (Psalmii 37:32-33). În al doilea rând, deoarece din partea lui Dumnezeu vine răsplata pentru toți cei care, din dragostea pentru El și pentru Evanghelie, lasă orice altceva. Totul trebuie să fie dăruit în rugăciune în mâinile Celui care judecă cu dreptate și neprihănire (Psalmii 9:4).

Mai mult, dacă alegi Domnul ca partea ta, vei avea cea mai mare moștenire dintre toate, căci El este nelimitat. Chiar dacă colegii tăi te-au înșelat, Cel Prea Înalt te va răsplăti. A-l avea pe Domnul ca moștenire aduce numai beneficii, pentru că diavolul nu poate niciodată să ia o parte, oricât de mică ar fi. Este bine să te gândești la aceasta și să alegi Tatăl ca partea ta.

Sârmană acea persoană care se lasă influențată de spiritul greșelii și ia ceea ce aparține altuia; va fi pentru totdeauna în mâinile dușmanului. Ceea ce dă diavolul sau îl ajută pe cineva să obțină cu o mână murdară, el recapătă cu "vârf si îndesat". Să nu vrei niciodată vreo favoare de-a vrășmașului. Este mai bine să trăiești într-o casă plină de jgheaburi decât să ai spiritul prostituției trăind cu tine.

Biblia ne avertizează că lupta noastră este împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății care sunt în locurile cerești (Efeseni 6:12). Nu trebuie să mergem la tribunalele omenești pentru a recupera ceea ce ne ia cineva. Doar du-te la tribunalul lui Dumnezeu și condamnă adevărații hoți care folosesc rudele noastre pentru a ne face rău. Când ne ocupăm de locul potrivit, avem puterea de a aduce la noi ceea ce ne aparține.

În orice situație, asigură-te că respecți Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă te-ai rugat și ai simțit pace, dar ceea ce faci este condamnat de Scriptură, acea pace este falsă. Nu accepta niciodată nimic ce este osândit în Biblie. Oricât de sigur ar părea, dacă nu este sprijinit de Cuvântul lui Dumnezeu, nu accepta. Doar cel care îl are pe Domnul alături învinge!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!