Mesajul zilei

07/09/2017 - ÎN CINE SĂ AȘTEPTĂM?

“Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta.”

Psalmii 119:114

Adesea ne rugăm pentru rezolvarea unei probleme și vărsăm dorințele noastre înaintea Domnului, ceea ce este corect să facem. Lucrul greșit este că nu ne amintim să vorbim despre ceea ce credem că El este pentru noi. Acum, învățând ceea ce Domnul garantează că este în numele nostru și vorbind despre acest lucru are o mare valoare pentru El. Când Cel Preaînalt declară a fi ceva în folosul nostru, El se arată ca într-un portret și Se face disponibil pentru a efectua acea Lucrare.

Ai făcut vreodată o declarație Domnului despre ceea ce ai aflat că este El pentru tine? Nu pierde altă ocazie. Când faci o astfel de declarație, discută cu Dumnezeu despre asta. În felul acesta, vei învăța multe, pentru că arătându-I Tatălui că îl accepți, El te va învăța mai mult. Cel mai bun dintre toate este să înțelegi că El nu te-a înșelat, ci este ceea ce spune Cuvântul Său.

În vremuri de persecuție, în care se pare că dușmanul nu se îndepărtează de tine, Dumnezeu este refugiul tău; așadar, în acea clipă, apropie-te de Tată pentru a primi ocrotire. Rugându-te cu credință și crezând că Domnul este ceea ce pretinde a fi, vei găsi adăpostul necesar până când trece furtuna. Acest lucru este fundamental, pentru că atunci când adversarul investește împotriva vieții tale, nu glumește.

Nici o săgeată a răului nu te va atinge, dacă îl vei face pe Domnul scutul tău. Vezi bine, spunând că este scutul tău, Dumnezeu se oferă să te ocrotească; deci, nu risipi această șansă. Când diavolul vine să te ispitească, declară că Domnul este scutul tău și vei fi cruțat de o situație care ți-ar fi adus multă suferință dacă ai fi fost atins. Deci, nu ceda cu nimic; rămâi ferm în Cuvântul lui Dumnezeu.

Nu este corect să crezi în ceea ce ție ți se pare că Dumnezeu este pentru tine, ci în ceea ce El pretinde a fi. Nu te aștepta ca înțelegerea ta naturală sau ca ceea ce tu îți imaginezi că Dumnezeu va face pentru tine să se întâmple; totuși, crede în ceea ce ai învățat în Cuvântul Domnului. Mulți oameni care sunt aparent slujitori ai lui Dumnezeu s-au lăsat duși de ceea ce cred sau ceea ce se așteaptă să se întâmple. Când credem în ceea ce spune Dumnezeu, credem în ceea ce s-a realizat deja. Trebuie doar să fie pus în acțiune pentru a deveni adevăr în viața noastră.

Nu aștepta pe nimeni. Nici un pastor, frate, tată, mamă sau altcineva nu poate înlocui Cuvântul lui Dumnezeu. Trebuie să te bazezi pe Cuvântul Domnului și să disprețuiești orice alt ajutor. Dar observă că așteptarea lui Dumnezeu nu este pasivă - o situație în care un individ care nu face nimic declară că așteaptă. Deci, fii activ, stârnește-ți binecuvântarea, fă-ți din Dumnezeu Refugiu și Scut și încearcă o viață de succes.

 

            Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!