Mesajul zilei

08/09/2017 - NU TOTUL VINE DE LA DUMNEZEU

“Înduplecarea aceasta nu vine de la Cel ce v-a chemat”

Galateni 5.8

Nu era de mirare că apostolul Pavel a fost folosit să avertizeze că Satana se poate transforma într-un înger de lumină. Lumina este înțelegere și aceasta înseamnă că lucrarea răului poate părea atât de perfectă încât mulți oameni buni vor crede că este de la Dumnezeu. Vrăjmașul are această abilitate să înșele și să se să dea drept un mesager ceresc, de aceea a reușit să înșele mulți oameni. Cu toate acestea, cei care sunt sinceri și învață să fie călăuziți numai de ceea ce este scris în Cuvântul lui Dumnezeu nu vor șovăi niciodată și nu-i vor permite prințului răului să-i îndrume. Numai Duhul Sfânt - Duhul Adevărului - îi poate îndruma și Dumnezeu o face în tot Adevărul, Cuvântul lui Dumnezeu (Ioan 17:17).

Studiind modul în care au fost înființate cele mai diverse religii, vedem că profeții acestora au avut o viziune, au auzit o voce sau au ajuns la o anumită concluzie. Aceasta dovedește că există lumea spirituală, pentru că toți au primit astfel de comunicări de acolo. Detaliul este că nimeni nu a reușit; toți au fost înșelați de prințul răului. În toate religiile, omul trebuie să facă ceva pentru a mulțumi divinitatea sau pentru a merita favoarea ei. În Evanghelie, este diferit: este suficient să asculți ceea ce spune Domnul prin predicarea Cuvântului sau citirea Scripturii (Romani 10.17).

Creatorul ar fi rău dacă nu ar fi lăsat un Manual de comportament, astfel încât să nu greșim cu atât de multe informații care ajung la noi. Dar El a făcut-o. Nu există și nu va exista niciodată o singură greșeală în ceea ce a fost scris în Scripturi. Chiar și în cele mai bune biserici evanghelice, conduse de cei mai buni și cei mai folosiți păstori, trebuie să fim atenți la ceea ce ni se spune sau la ceea ce simțim, căci totul trebuie să fie în concordanță cu Cuvântul Domnului. Dacă nu, este cel mai josnic tip de gunoi.

Cunosc oameni care trăiesc având experiențe cu "Dumnezeu". Dacă nu vrei să  greșești, nu te lăsa păcălit de nimic. Să știi că tot ce vine de la Domnul nu aduce confuzie, nu irită și nici nu provoacă suferință, deoarece este conform Bibliei. Un ocol mic este deja un semnal pentru tine de a abandona totul. În cursul anilor mei urmând poteca Evangheliei, am văzut mulți oameni călăuziți de duhuri rele pentru că nu au avut curajul să confrunte ceea ce au primit pentru a vedea dacă era biblic sau nu. Iubește-L mai mult pe Domnul decât revelațiile care crezi că vin de la El.

Oricine se crede suficient de spiritual pentru a primi revelații de la Dumnezeu, trebuie să fi dublat controlul. Dacă unul dintre ele eșuează sau nu se confirmă, abandonează barca cât mai ai timp sau vei avea probleme serioase. Nu fi prea mândru pentru a nu recunoaște că ai fost condus de spiritul greșelii. Nimic nu poate fi adăugat sau scos din Scripturi (Apocalipsa lui Ioan 22:18-19). Încercarea de a justifica eșecul total al unei anumite revelații este de a spune că Dumnezeu este echivoc. Dacă Cel Prea-Înalt spune ceva - și El o face prin Cuvântul Său – îi poți da atenție deplină. Cu toate acestea, nu permite dușmanului să-ți folosească mintea pentru a crea lucruri și pentru a pretinde că au provenit de la Domnul.

Un alt fapt important de notat este acela că Tatăl nu este niciodată surprins, deoarece El știe totul și știe exact ce să facă în orice situație. Înainte ca orice să se întâmplă, Dumnezeu știe ce urmează. De asemenea, este bine să ne amintim că oricine se află în păcat nu va fi folosit de Domnul, ci mai degrabă de cei care îl stăpânește în greșeală (Romani 6:8-14). Așa că nu lăsa păcatul să trăiască în viața ta.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!