Mesajul zilei

09/09/2017 - POZIȚIA NOASTRĂ SPIRITUALĂ

“Și voi, după ce ați auzit Cuvântul adevărului (Evanghelia mântuirii voastre), ați crezut în El și ați fost pecetluiți cu Duhul Sfânt care fusese făgăduit”

Efeseni 1.13

Apostolul Pavel a fost folosit în mod strălucitor de către Domnul pentru a scrie Scrisoarea către Efeseni, care este profundă și are revelații minunate. Una dintre ele este că suntem întru Hristos, și asta este totul. Noi nu suntem doar o parte a poporului lui Dumnezeu, ci și o parte a Fiului Său. Suntem inseparabili, suntem înrădăcinați în El. Problemele și necazurile nu pot fi atât de mari încât un frate să devină deprimat. Oricine este în Fiul lui Dumnezeu are la dispoziție toată puterea necesară pentru a depăși orice atac al inamicului. Fiind în El este cel mai mare privilegiu pe care cineva îl poate avea.

Cine ne-a dat acest beneficiu a fost Cuvântul Adevărului. Nu este nimic mai important ce putem face pentru semenii noștri decât să le aducem Evanghelia. Vestea cea Bună are capacitatea de a transforma cel mai murdar păcătos într-un sfânt și de a-l aduce pe cel mai îndepărtat de Adevăr la Domnul. Evanghelia binecuvântată a Împărăției lui Dumnezeu este ceea ce toți au nevoie ca să fie eliberați de lanțurile satanice.

El este numit Evanghelia mântuirii. Generația noastră trebuie să audă, într-un mod clar și inconfundabil, acest mesaj care ne dă inimii reconcilierea cu Tatăl. Acesta este motivul pentru care Isus ne-a poruncit să mergem în întreaga lume și să dăm semenilor noștri - indiferent dacă doresc sau nu - ocazia de a părăsi imperiul întunericului și de a deveni copiii prea iubiți ai Celui Prea-Înalt (Marcu 16:15).

Principalul acestui lucru este atunci când credem în Cuvânt, care este puterea lui Dumnezeu. În El se descoperă neprihănirea Domnului. Nu este corect să predicăm doctrina Bisericii noastre, să luptăm pentru creșterea ei și să ridicăm în slăvi orice predicator. Trebuie să ținem cont de importanța conducerii oamenilor în a crede în Vestea Bună a ceea ce a făcut Hristos pentru omenire. Dacă alții caută alte lucruri, nu contează pentru noi. Avem o misiune și trebuie să o facem, pentru că suntem chemați să facem acest lucru.

Toți cei care cred în Evanghelie sunt sigilați cu Duhul Sfânt al făgăduinței. Sigiliul Celui Prea-Înalt este dovada că suntem proprietatea divină. Acest însemn ne garantează că în ultima zi nu vom fi confundați. Cu toate acestea, este necesar să căutăm darurile și să producem roadele Duhului lui Dumnezeu. Astfel, vom arăta diferența dintre a fi religios și a fi practicant al Cuvântului.

Lumea trebuie să vadă că suntem de la Dumnezeu și că suntem întru Hristos. A avea respect față de Domnul, a trăi în sfințenie, de a nu spune tuturor ispitelor și a propovădui binecuvântată Evanghelie prin cuvinte și fapte este cel mai mic lucru pe care ar trebui să-l facem. Deci fi înțelept!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!