Mesajul zilei

10/09/2017 - EXISTĂ MULT MAI MULTE LUCRURI

“Și-L rog ca, potrivit cu bogăția slavei Sale, să vă facă să vă întăriți în putere, prin Duhul Lui, în omul dinăuntru.”

Efeseni 3.16

Rugăciunea Apostolului Pavel pentru frații din Efes arată că el a înțeles mult mai multe decât noi despre importanța pledării pentru bogățiile slavei lui Dumnezeu. Prin acestea acei frații au fost întăriți cu putere. Astăzi, dacă cineva descoperă ceea ce i-a fost revelat apostolului și se roagă cerând această binecuvântare, cel care este ținta acelei rugăciuni va fi mai în măsură să se opună răului și să ia în stăpânire ceea ce ne-a fost dat în Hristos.

Este în omul dinăuntru, în spiritul omului, că Dumnezeu operează. Persoana care nu are puterea Domnului în centrul ființei sale este slabă, ezită și nu poate scăpa de capcanele pe care inamicul le pune pentru a-i împiedica calea. Totuși, întărirea se face prin Duhul lui Dumnezeu. Faptul că apostolul a îngenuncheat și s-a rugat pentru aceasta, ne arată că nu este automat și depinde de chemarea cuiva.

Acela care este întărit cu putere poate să se confrunte cu războaiele spirituale în același mod în care frații biblici s-au luptat. Ce s-a întâmplat cu ei este un exemplu, astfel încât să nu dăm greș în bătăliile cu care ne confruntăm zilnic. Luptele noastre sunt atât de grave încât Tatăl a trebuit să permită ceea ce mulți numesc genocid, astfel încât să învățăm să nu ne jucăm cu războiul spiritual.

Corect este să ne rugăm. Prin rugăciune îndeprtăm o mulțime de lucruri spirituale greșite, murdare și inadecvate pentru copiii lui Dumnezeu. Când viața noastră se află pe altarul Domnului, vom fi eliberați de lucrurile de care nu am crezut niciodată că ne-ar putea împiedica să fim binecuvântați. Există multe concepte greșite care ne învață, dar, fiind în comuniune cu Domnul, învățăm să ne lăpădăm de ele.

Când Duhul lui Dumnezeu i-a poruncit lui Pavel să scrie această epistolă, avea cel puțin două scopuri. Mai întâi, efesenii trebuiau să știe că cererea a fost făcută și puteau să creadă pentru a primi această întărire. În al doilea rând, noi și astăzi putem pretinde acest dar pentru noi înșine și pentru cei care depind de ajutorul nostru pentru a urma cu succes calea stabilită de Domnul.

Nu subestima acest ajutor suplimentar, deoarece este extrem de important. Fără el, luptăm lipsiți de forță. Cu o rugăciune sinceră și hotărâtă, putem mări ceea ce primim ascultând Cuvântul. Deci, de ce nu cauți această mărire a puterii?

Cu spiritul tău puternic, vei fi mai entuziasmat, mai dispus și mai bine pregătit să câștigi în tot ceea ce faci. Chiar și astăzi, Duhul Sfânt te va întări. Crede!

 

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu tine!