Mesajul zilei

12/09/2017 - DUMNEZEU INDIGNAT

“Doamne Dumnezeul oștirilor, până când Te vei mânia, cu toată rugăciunea poporului Tău?”

Psalmii 80.4

Este posibil ca Domnul să fie indignat de rugăciunea poporului Său? Da, prin ceea ce scrie psalmistului acest lucru se poate întâmpla. Când se întâmplă? Ei bine, asta vom vedea în acest studiu. Pentru mulți, pentru că El este dragoste, pare puțin probabil ca o astfel de situație să apară. În a pune o astfel de afirmație în Scripturi, Duhul Sfânt ne spune că trebuie să fim atenți la acest lucru, astfel încât să nu se întâmple cu noi. Este una ca Domnul să nu ne bage în seamă, ceea ce este deja rău, cu totul alta este ca El, pe lângă faptul că nu ne răspunde, să fie indignat de rugăciunea pe care i-o facem.

Cred că noi trebuie să facem doar rugăciunea credinței, pentru că în ea îi spunem dacă credem sau nu în Cuvântul Său. Rugăciunea incertitudinii este ca o afirmație că ceea ce a scris în Sfânta Carte nu ne interesează. Cu alte cuvinte, este un afront. Punând voia Lui în Scripturi, depinde de noi să credem numai în ceea ce vorbește Dumnezeu.

Isus a vorbit despre fariseul care s-a rugat mulțumindu-l pentru că nu era precum alții. Pentru el, ceilalți erau hoți, depravați și nelegiuiți. Cu toate acestea, Domnul a spus că el s-a întors acasă fără răspunsul pe care-l voia. Cine era îndreptățit a fost vameșul, care s-a bătut cu pumnul în piept și a cerut milă. Mândria care l-a făcut pe fariseu să se considere mai bun decât vameșul care implora a făcut ca acesta să se întoarcă fără răspunsul dorit din partea Domnului (Luca 18: 10-14).

Iacov a spus că Dumnezeu se opune celor mândri (Iacov 4:6). Mândria este unul dintre cele mai grave sentimente pe care le poate avea o persoană. Ea poate fi folosită de Tatăl, având o mare slujire și o înțelegere bine intenționată, dar atunci când se lasă luată de sentimentul de superioritate sau, din anumite motive, se judecă ea însăși mai bună decât ceilalți, se îndepărtează de Dumnezeu și apoi, rugăciunile, care bucură urechile Domnului, încep să fie dezgustătoare.

Oricine poate fi ispitit și, într-o anumită măsură, cădea în păcat. Dar înainte ca nelegiuirea să fie săvârșită, Duhul lui Dumnezeu îl tulbură pe individ. Cu toate acestea, deoarece individul are puțină apreciere față de zelul divin - care nu dorește să-l vadă departe de calea binelui și nici în ghearelor inamicului -, se închide vocii Celui Prea-Înalt și se vinde pentru o plăcere efemeră și păcătoasă. Atunci când este nevoie, în loc de a cere iertare, se roagă lui Dumnezeu ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Avertizat de Cuvântul Domnului, nu lăsa nimic să stea între tine și Dumnezeu. Deschide-ți inima, îndreaptă lucrurile cu El și astfel rugăciunea ta va avea răspuns.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!