Mesajul zilei

13/09/2017 - SCOPURI DIVINE

“Pentru ca rămășița de oameni să caute pe Domnul, ca și toate Neamurile peste care este chemat Numele Meu”

Faptele Apostolilor 15.17

Unii farisei care crezuseră în Evanghelie doreau să facă neamurile care se convertiseră să treacă prin ritualul tăierii împrejur. Apostolii s-au adunat în Ierusalim și, după ce au auzit pe Pavel și pe Barnaba, au început să se pronunțe asupra acestui subiect și altor subiecte ale iudaismului care ar trebui sau nu ar trebui să rămână în credința în Isus, îmbrățișată de cei pierduți. În versetele următoare, îi îndrumă pe noii convertiți să păstreze doar patru interdicții ale Vechiului Testament.

Cu acea ocazie, Petru și-a reamintit ce Dumnezeu a făcut cu mult timp în urmă, pentru ca prin el Neamurile să audă Vestea Bună și să creadă în ele. Apostolul a mai spus că Domnul, care cunoștea inimile, le-a mărturisit dându-le Duhul Sfânt, așa cum făcuse cu evreii, și nu făcuse nicio distincție între evrei și neamuri și le-a curăţat inimile prin credinţă.

Când a auzit acest lucru, Iacov, plin de Duhul Sfânt, a tradus înțelesul ei spunând că Domnul a reconstruit cortul căzut al lui David. El a adăugat apoi că această reconstrucție avea ca scop să-i facă pe ceilalți oameni, inclusiv pe Neamuri – asupra cărora a fost invocat Numele Domnului – să-l caute pe Domnul.

Acest lucru ne învață că lucrarea Duhului Sfânt în mijlocul nostru este reconstruirea preconizată a cortului lui David, astfel încât partea omenirii uitată de biserică și ignorată de misiuni, să audă cel mai dulce mesaj și să se convertească. Fără îndoială, cea mai importantă lucrare pe care trebuie să o facem în zilele noastre este să ducem această ungere, pentru ca cei uitați să cunoască planul divin al mântuirii. Fără îndoială, aceasta este ceea ce Îl mulțumește cel mai mult pe Dumnezeul nostru.

Această lucrare este atât de sfântă încât nu putem să o facem numai pentru creșterea bisericii sau a denominațiunii noastre. Când se întâmplă acest lucru, cu siguranță vom părea luptând împotriva lui Dumnezeu Însuși. Trebuie să fim atenți să nu dăunăm acțiunii Celui Prea-Înalt, ci să colaborăm cu El, pentru ca toți să aibă cunoștința deplină a adevărului. Decizia unde se vor aduna trebuie să fie numai cu Domnul.

Iacov a vorbit despre Neamuri, asupra cărora este invocat Numele Domnului. Este necesar să invocăm Numele lui Isus asupra celor pierduți nu numai în rugăciune, ci și în predicarea Cuvântului Divin printre ei. Când îi propovăduim să creadă în operațiile lui Dumnezeu în vindecare, eliberare și prosperare și apoi invocând Numele sfânt asupra lor, le oferim dreptul de a avea păcatele iertate.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!